Niște liceeni au organizat o expoziție caritabilă pentru copii cu autism

Câțiva liceeni din București au organizat o expoziție caritabilă de artă contemporană la Galeria Galateca din București.

Expoziția intitulată ,,Scoate capul din cutie” este alcătuită din serii de fotografii documentare, prin care autorii speră să schimbe ideile preconcepute despre bolnavii de autism. Lucrările sunt disponibile pentru vânzare, iar suma de bani strânsă va fi donată către Asociația Help Autism.

Conceptul îi aparține Nataliei Marin,  elevă în clasa a 12-a la Colegiul Național ,,Sfântul Sava” din București. A inițiat evenimentul din pasiunea pentru psihiatrie, dorind ca după liceu să urmeze studiile universitare în medicină. Spune că este pasionată și de artă, pentru că de mică a luat contact cu fotografia.

,,Sunt cazuri cunoscute de oameni de succes, de artiști cu autism care au lucrări impresionante. Sincer, cred că oamenii ar trebui să înțeleagă autismul în profunzime, nu doar drept o boală care trebuie tratată punctual la fel ca alte afecțiuni fizice”, spune Natalia Marin.

Fotografiile expuse sunt realizate de Natalia Marin împreună cu Robert Obert, Rafael Ianoș, David Afodorci, Fiona Afodorci, Alina Anghel, Lucian Drăguț, Dariana Cîrjan, Alin Răvoiu, Sabina Tincu, Mara Țârdea, Denis Neculaidis.

Expoziția poate fi vizitată până pe 3 iulie 2021.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *