Skip to content

Muzeul figurilor de ceară din Paris a scos din expoziție statuia lui Vladimir Putin, după ce a fost vandalizată

foto: Proximedia

Muzeul Grevin din Paris, care găzduiește o expoziție permanentă de figuri de ceară, a anunțat că a decis să scoată definitiv bustul lui Vladimir Putin dintre exponate, spunând că “Nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el. Pentru prima dată în istoria muzeului, retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice aflate în desfășurare.” (Reuters)

În weekend, statuia lui Putin a fost vandalizată de vizitatori. “Ținând cont de asta, personalul nostru nu vrea să stea să îi aranjeze părul și lookul în fiecare zi”, a adăugat directorul muzeului, Yves Delhom, într-o declarație pentru postul de radio France Bleu.

foto: Proximedia

Acesta a spus că ar putea să înlocuiască figura lui Putin cu cea a lui Volodimir Zelensky. – “A devenit un erou pentru că a rezistat și nu a fugit din țara lui. Ar putea avea perfect loc printre marii conducători din istorie.”

Statuia lui Putin era expusă în muzeu din anul 2000 și nu este prima dată când a fost vandalizată. În 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia, un vizitator a înjunghiat statuia, i-a spart capul și a scris “Kill Putin” pe pieptul ei.

foto: Muzeul Grevin


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *