Skip to content

MNAC s-a redeschis cu aceeași cale de acces distrusă

Intrarea către Muzeul Național de Artă Contemporană, găzduit în clădirea Palatului Parlamentului, se face pe o alee cu un pavaj distrus, unde ai șanse mari să faci cel puțin o pană la mașină.

Asta dacă nu cumva ești parlamentar sau ministru și vii în vizită cu mașini de 100.000 de euro, ale căror cauciucuri sunt rezistente la bucați de piatră distruse și gropi, dar mai ales la indolență.

Problema nu este nouă, ci durează deja de câțiva ani de zile. Conducerea muzeului a încercat să găsească sprijin la toți miniștrii culturii, însă dincolo de promisiuni, nu s-a realizat nimic. Decizia stă în pixul președintelui Camerei Deputaților, oricare ar fi acesta.

Prezenți la evenimentul de deschidere a noului sezon expozițional al MNAC, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, au dat vina pe moștenirea PSD și au promis, la fel ca toți ceilalți, că vor încerca să rezolve problema.

Călin Dan, Bogdan Gheorghiu, Raluca Turcan și artistul Radu Comșa
foto: Cultura la dubă

“Am văzut partea de infrastructură, lasă de dorit și am luat chiar niște detalii despre cine e responsabil, cum s-ar putea face niște investiții și nouă nu ne place să facem angajamente, ci să facem lucrurile concret. Așadar, să lăsăm timpul să demonstreze dacă le rezolvăm sau nu.”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

“Palatul Parlamentului are ca administrator Camera Deputaților. Gândiți-vă că până să vin eu, în 3 ani au depus jurământul pentru PSD 4 miniștri ai culturii. Dacă n-au fost sensibili la demersurile lor, mă gândesc că nu vor fi sensibili la demersurile mele.

Sigur că merită încercat și facem acest lucru, dar, cu siguranță în momentul în care faci acest lucru îți calculezi și sorții de izbândă. Eu am avut dialog cu foștii miniștri și dânșii au avut preocupare în acest sens, dar nu au găsit înțelegere la conducerea Camerei Deputaților.

Calea de acces spre MNAC
foto: Cultura la dubă

Privind global bugetul pe care îl înghite acest Palat al Parlamentului, nu ar fi o cheltuială majoră rezolvarea acestei căi de acces.

“Dar să știți că la bugetul pe anul viitor al Camerei Deputaților vom urmări acest obiectiv de investiție. Asta cu siguranță. “, a adăugat vicepremierul Raluca Turcan.

Evenimentul de redeschidere a MNAC
foto: Cultura la dubă

L-am întrebat pe directorul MNAR, Călin Dan, de ce nu s-a putut rezolva această situație până acum. Răspunsul său este cât se poate de clar.

De ce nu ați reușit să convingeți niciun președinte al Camerei Deputaților să facă această investiție? Unde s-a blocat totul?

Indiferența.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *