Timisoara

Ministerul Culturii va aloca 12 milioane de euro pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023

  • by

foto: David Abraham

Ministerul Culturii a transmis azi, în urma unei întâlniri dintre ministrul Bogdan Gheorghiu, primarul Timișoarei, Dominic Fritz și Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, că va aloca suma de 60 de milioane de lei (12.300.000 de euro) pentru proiecte privind programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, conform OUG 42/2019.

Potrivit comunicatului transmis de minister, “Proiecte culturale pe care Ministerul Culturii le va finanța, în baza dialogului cu celelalte 2 instituții, vor fi gestionate de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Pentru ca instrumentele să fie eficiente, Ministerul Culturii lucrează acum la modificarea legislației în vigoare.”

”Trebuie să ne adaptăm și să venim cu soluții concrete pentru #Timișoara2023– Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, care să ajute operatorii culturali și să nu mai creeze blocaje, așa cum s-a întâmplat în trecut”, a precizat ministrul Gheorghiu.

Dominic Fritz și Bogdan Gheorghiu/ foto: facebook

Deși Timișoara a câștigat titlul de Capitală Culturală Europeană încă din anul 2016, 5 ani nu au fost suficienți pentru a organiza marea sărbătoare culturală.

Astfel că, în vara anului trecut, Comisia Europeană a cerut României să amâne programul, după ce devenise evident pentru toată lumea că proiectele promise sunt departe de a fi implementate.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *