Michelle Obama a câștigat Premiul Grammy pentru varianta audio a cărții sale – “Becoming”

Michelle Obama a câștigat aseară Premiul Grammy la categoria Best spoken word album (include poezii, audio book-uri și povești) pentru audio book-ul bestsellerului mondial – “Becoming”, tradus în română “Povestea mea”.

Iar acesta este al treilea Grammy pentru familia Obama. Primele două au fost câștigate de Barak Obama, în 2006 pentru “Dreams for my father” și în 2008 pentru “Audacity of Hope”.

Michelle Obama nu este prima fostă primă doamnă a SUA care câștigă acest premiul. Înaintea sa, Hillary Clinton a câștigat aceeași categorie în 1996 pentru “It takes a village”.

In memoriile ei, Michelle Obama scrie o cronică a experiențelor ce au format-o, pornind de la copilaria petrecută în partea de sud a orașului Chicago, trecând prin anii în care a fost director executiv și a trebuit să îmbine responsabilitățile de mama cu cele profesionale, și ajungând la anii petrecuți la cea mai vestită adresă din lume. Descrie reușitele și dezamăgirile, atât din plan public, cât și din cel personal, relatându-și povestea așa cum a trăit-o, folosindu-se de propriile ei cuvinte.

 ”Procesul de scriere al acestei cărți a fost pentru mine unul revelator și plin de însemnătate. Sper că și voi vă veți gândi la propriile povești și am încredere că asta vă va ajuta să deveniți orice doriți. Poveștile voastre sunt cele pe care le aveți acum și pe care le veți avea mereu și sunt poveștile pe care trebuie să vi le asumați.”

Michelle Obama

“Becoming” este pe cale să devină cea mai vândută carte autobiografică din toate timpurile, conform BBC. Până în martie 2019 fuseseră vândute peste 10 milioane de cărți în întreaga lume. Doar în ziua lansării, povestea lui Michelle Obama s-a vândut în SUA și în Canada în 750.000 de exemplare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Michelle Obama a câștigat Premiul Grammy pentru varianta audio a cărții sale – “Becoming””

  1. Pingback: Michelle Obama a câștigat Premiul Grammy pentru varianta audio a cărții sale – “Becoming”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *