Skip to content

Mesajul ediției de majorat a Festivalului Ideo Ideis: “Faci lumea să semene cu tine.”

foto: Claudiu Popescu

Faci lumea să semene cu tine este mesajul în jurul căruia va fi construită experiența de festival de care anul acesta se vor bucura peste 100 de adolescenți din România. 21 de artiști îi vor ghida, de-a lungul celor 7 zile petrecute în Alexandria, în procesele de dezvoltare prin teatru, arte alăturate și mentorat. O noutate a ediției din acest an este revenirea în festival a unor foști participanți Ideo Ideis, de data aceasta în calitate de traineri.

Vlad Ionuț Popescu, Oana Jipa, Bogdan Tulbure, Mara Oprea și Vlad Galer au făcut parte, în adolescență, din trupe de teatru participante, iar anul acesta vor susține ateliere de teatru în calitate de actori profesioniști. Alături de ei, vor lucra cu trupele selectate formatori precum Ana Covalciuc, Liviu Chițu, Corina Moise și Alexandra Tofan.

Corina Moise, foto: Larisa Baltă

7 trupe de teatru de liceeni au fost selectate pentru participarea la ediția din 2023 a festivalului: Brightside Drama (București), Mircea Albulescu (Câmpina), Praf de Stele (Constanța), Drama Club (Botoșani), Gong (Roman), Nobody’s Group (Bacău), A.C.T. (Bacău).

Ateliere de teatru Ideo Ideis

Fiecare participant va putea alege, în mod individual, un fel nou în care să-și provoace creativitatea. Pe lângă muzică, dans, film, producție multimedia, make-up și scriere creativă, pentru prima dată în istoria festivalului, adolescenții vor avea opțiunea de a face primii pași în lumea costumelor de teatru, alături de scenografa Ștef Chelaru.

Printre cei care au acceptat provocarea de a veni și reveni ca traineri de arte alăturate se numără muzicianul Alexei Țurcan, coregrafii Filip Stoica, Ioana Marchidan și Mariana Gavriciuc, cineastul Tudor Platon, make-up artistul Anastasia Jitariu și Marius Hodea – virtual experience designer.

Tudor Platon, trainer film, foto: Claudiu Popescu

Actorii Andreea Vasile, Bogdan Farcaș, Alec Secăreanu, Andrei Huțuleac și Marin Grigore vor fi mentorii acestei ediții de festival.

A 18-a ediție a Festivalului Ideo Ideis are loc între 11 și 18 august, în Alexandria.

spot-ul oficial al acestei ediții a Festivalului Ideo Ideis


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *