Mergeți cu două becuri arse la Muzeul de Artă Recentă și veți primi intrarea liberă

De Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice, sărbătorită miercuri, 14 octombrie, Asociația Recolamp oferă acces gratuit la MARe (Muzeul de Artă Recentă) persoanelor care vor aduce câte două becuri arse. Campania e valabilă până pe 18 octombrie.

Reciclarea deșeurilor din echipamente de iluminat e misiunea Recolamp de 13 ani încoace. Vizitatorii vor putea lăsa becurile arse în una dintre cele două zone de colectare ColțVerde special amenajate în muzeu.

„Procesul de colectare a deșeurilor din echipamente de iluminat a fost încetinit în contextul pandemiei mondiale, în special din cauza accesului limitat la punctele de colectare, dar și din cauza  atitudinii  oamenilor, care au fost puși în fața unei noi lumi, cu noi griji și preocupări”, a declarat Anca Lupusavei, director de marketing al Recolamp.

Reciclarea deșeurilor din echipamente de iluminat trebuie să devină un obicei pentru noi toți. Cei care își doresc să continue acest demers în orice zi, nu doar de Ziua Internațională a Deșeurilor Electrice, pot descărca aplicația ColțVerde, unde vor găsi harta punctelor de colectare cu cele mai apropiate centre comerciale, retail, magazine electrice sau magazine de bricolaj unde pot aduce becurile arse pentru reciclare.

Măsurile de protecție, siguranță și igienă sunt riguroase în toate punctele de colectare deschise.

La nivel național, Asociația Recolamp a dezvoltat în decursul anilor peste 2,500 de puncte de colectare selectivă destinate utilizatorilor casnici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *