Skip to content

Martha Argerich, Janine Jansen, Sir Simon Rattle, printre artiștii invitați la Festivalul Enescu 2023. Vedeți programul complet

  • by

foto: Andrada Pavel

Peste 3.500 de artişti vor participa anul viitor la Festivalul Internațional George Enescu, organizat între 27 august și 24 septembrie 2023. Va fi prima ediție al cărui program este semnat de noul director artistic, Cristian Măcelaru.

Vor reveni la București cunoscuții dirijori Sir Simon Rattle, Zubin Mehta sau Paavo Järvi, precum și marile orchestre Royal Concertgebouw, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Simfonică din Londra.

De asemenea, vor urca din nou pe scenele de la Sala Palatului și Ateneul Român violoncelistul francez Gautier Capuçon și fratele său, violonistul Renaud Capuçon, pianistele Martha Argerich şi Yuja Wang, precum și violonista Janine Jansen.

După o pauză cauzată de pandemie, vor reveni în program și Concertele de la Miezul Nopții, susținute de invitați de prestigiu pe scena Ateneului, începând cu ora 22.30.

La capitolul premiere se înregistrează prezența ansamblurilor Gewandhaus Leipzig, Liszt Chamber Orchestra, Gothenborg Symphony, Collegium Vocale Gent, Berlin Academy of American Music și Manchester Camerata. 

În plus, pentru prima dată va fi inclusă în program o serie de concerte educative dedicate copiilor, realizate în parteneriat cu Teatrul Odeon și Asociația Clasic e fantastic.

Sloganul ediției cu numărul 26 va fi “Generozitate prin muzică”.

Generozitatea prin muzică este acest moment în timp pe care noi organizatorii, dar şi noi artiştii le dăruim unei societăţi doritoare de cultură, avidă pentru muzică. Existenţa Festivalului Enescu este justificată de o ţară care a dăruit lumii un Brâncuşi şi un Enescu. Ediţia 2023 a Festivalului George Enescu oferă un exemplu de generozitate şi printr-o componentă educaţională. Este timpul ca exemplul pedagogului George Enescu să devină o realitate în festivalul care îi poartă numele.“, a declarat Cristian Măcelaru.

Concertul de deschidere va avea loc pe 27 august 2023 la Sala Palatului. Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta lui Cristian Măcelaru, avându-l ca invitat special pe violoncelistul Gautier Capuçon, va interpreta Concertul în si minor pentru violoncel și orchestră op. 104 de Dvořák, Enescu Rapsodia română în re major op.11 nr. 2 și Suita Cavalerul Rozelor op. 59, de Strauss.

Înscrierile pentru loteria abonamentelor încep pe 30 noiembrie, în timp ce biletele individuale vor fi puse în vânzare la data de 1 februarie anul viitor.

Programul complet poate fi consultat AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *