Skip to content

Marina Abramovic a scos la licitație trei locuri la un nou performance “The Artist is Present”. Banii vor fi donați Ucrainei

foto: MoMA

Celebra artistă conceptuală și performer, Marina Abramovic, recreează celebra instalație umană “The Artist is Present” pentru Ucraina. De această dată, oamenii nu vor mai forma cozi pentru a sta față în față cu artista, ci doar trei locuri au fost scoase la licitație.

Mai exact, a fost vorba despre două loturi disponibile, unul pentru o persoană, iar celălalt pentru două persoane. Evenimentul va avea loc pe 16 aprilie la Galeria Sean Kelly din New York, iar câștigătorii vor fi fotografiați alături de Marina Abramovic de către fotograful Marco Anelli, același care a documentat și proiectul din 2010.

Evenimentul de atunci a avut loc la MoMA, New York, și a durat aproximativ trei luni, cu un total de 716 ore petrecute de Abramovic în fața vizitatorilor.

Performance-ul a devenit iconic pentru cariera Marinei Abramovic, mai ales după celebra reîntâlnire dintre ea și fostul său partener, artistul german Frank Uwe Laysiepen, cunoscut drept Ulay.

“Acum nu mai este vorba doar despre Ucraina. Este despre noi toți. Este despre umanitate. Este despre posibilitatea de a ne afla în fața celui de-al 3-lea Război Mondial, în care pot fi folosite arme nucleare. Este ceva în fața căruia toți trebuie să reacționăm, iar eu o pot face doar prin uneltele mele, adică prin performance-urile mele.”, a declarat Marina Abramovic, potrivit CBS News.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *