Skip to content

Marile teatre bucureștene și Festivalul Enescu au anunțat oficial accesul doar cu Certificatul Verde și reducerea capacității la 50%

  • by

După ce capitala a intrat azi în scenariul roșu, atingând rata de infectare de 3,3/ mie, mai multe teatre importante din București au anunțat noi măsuri privind accesul la spectacole. Este vorba despre Teatrul Național București, Teatrul Bulandra, Teatrul Odeon sau Teatrul Nottara.

Conform reglementărilor în vigoare, spectatorii trebuie să prezinte la intrare certificatul verde, iar un angajat al teatrului va scana codul QR pentru a verifica autenticitatea documentului.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Excepție fac copiii de până în 6 ani.

Spectatorii care au cumpărat deja bilete, dar nu îndeplinesc aceste condiții, pot cere returnarea sumei plătite.

Accesul la Festivalul Enescu

Organizatorii Festivalului Internațional George Enescu, cel mai mare eveniment cultural aflat acum în desfășurare, au anunțat și ei o modificare privind accesul: prezentarea certificatului verde la Sala Palatului.

Până acum, această condiție era cerută doar la intrarea în sălile Ateneu și la Auditorium.

Scăderea limitei locurilor care pot fi de ocupate de către public la 50% nu afectează niciun concert al Festivalului Enescu deoarece vânzarea de bilete la evenimentele care urmează nu a depășit 50% din sală. Festivalul Enescu își încheie duminica aceasta cea de-a 25-a ediție, după o lună de evenimente.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *