fanel ignat

Managerul Operei Naționale București a fost înlăturat din funcție

foto: onb.ro

După scandalul de la Opera Națională Iași, Ministerul Culturii aduce schimbări și la Opera Națională din București.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a semnat azi ordinul privind încetarea contractului de manager interimar al ONB, încheiat cu Fănel Ignat la sfârșitul anului 2017. Conform unui comunicat transmis de Ministerul Culturii, decizia asupra încetării contractului a fost unilaterală.

Mandatul se va încheia efectiv pe 25 martie 2021, la îndeplinirea termenului de preaviz.
După expirarea termenului legal, ministrul Culturii va numi un nou manager interimar, având în vedere faptul că ministerul nu poate demara procedurile legale pentru organizarea unui concurs de proiecte de management.

Postul de manager al Operei Naționale București este ocupat de către Alexandru-Cătălin Ionescu, al cărui contract de management a fost suspendat până când va exista o hotărâre definitivă în dosarul penal în care acesta este anchetat.

Potrivit rechizitoriului din acel dosar, în anul 2006, pe când era director general al Operei Naționale București, Cătălin Ionescu ar fi deturnat fonduri publice în complicitate cu alți inculpați, către firmele acestora. Prejudiciul adus este estimat la aproape 3.400.000 de lei.

Ministerul Culturii urmează să anunțe zilele acestea cine va fi noul manager interimar.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *