Skip to content

“Malmkrog”, cel mai nou film al lui Cristi Puiu va deschide secțiunea Encounters la Berlinale 2020

foto: Mandragora

Festivalul Internațional de Film de la Berlin, unul dintre cele mai importante din lume, a anunțat în urmă cu scurt timp că noua secțiune competitivă a festivalului – “Encounters” – va fi deschisă cu ultimul film al regizorului român Cristi Puiu, “Malmkrog”.

Despre această secțiune, directorul artistic al festivalului, Carlo Chatrian, a declarat că va cuprinde filme care “își asumă provocarea de a contura o lume, mai degrabă decât a o reproduce”.

Cristi Puiu a câștigat Ursul de Aur la Berlinală în anul 2004, cu scurtmetrajul “Un cartuș de Kent și un pachet de cafea”.

Ediția de anul acesta a Festivalului de la Berlin va avea loc între 20 februarie și 1 martie.

Extras din filmul “Malmkrog”

Sinopsisul filmului “Malmkrog” – sursa: cinemagia.ro

“E sfârșit de decembrie, iar la conacul familiei Apafi, trecut demult în proprietatea unor nobili înrudiți cu familia Rurikovici, câțiva aristocrați s-au întâlnit pentru a petrece Crăciunul împreună.

Sunt cinci la numar, și fiecare pare să aparțină unei alte lumi. Olga, cea mai tânară dintre ei, se ocupă cu editarea de cărți religioase; Nikolai, logodnicul Olgăi, e filosof; Ingrida este soția generalului Andrei Nikolaevici Shatilov; Edouard este un politican în ascensiune; Madelaine este o celebră pianistă.

Undeva, într-unul dintre dormitoare, ultimul descendent al familii Apafi – bătrân, orb și obligat să stea la pat din pricina unei paralizii – se află sub îngrijirea unei sore medicale.

Imediat după micul-dejun, cei cinci se întorc la obisnuita lor partidă de whist și la veșnicile discuții, care îi sunt asociate în mod tradițional. De-această dată, însă, controversa pe care o stârnește titulatura de “armată întru-Hristos” nu pare să conducă la un consens oarecare, ba dimpotrivă, ia proporții, se ramifică, deschizând noi și noi teme, continuându-se în timpul prânzului și intrând în impas la ora ceaiului.

Nimic din ceea ce se întâmplă în acest Ajun de Crăciun nu pare să conțină semnele cataclismului.

E sfârșit de decembrie, și un demon neștiut pare a fi pus stăpânire pe lume. “

Extras din filmul “Malmkrog”

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *