Lucrarea „Girl with the Balloon”, de Banksy, este din nou la vânzare. Ar putea valora de șase ori mai mult

foto: K. Pfaffenbach/ Reuters

Lucrarea „Love is in the Bin” a lui Banksy, cunoscută anterior ca „Girl with the Balloon”, care a făcut înconjurul lumii când a fost programată de propriul creator să se distrugă în timpul unei licitații, va fi din nou pusă pe piață.

Creația s-a vândut în urmă cu trei ani pentru peste 1.4 milioane de dolari și s-ar putea vinde acum pentru o sumă de șase ori mai mare, de 8.3 milioane de dolari, potrivit estimărilor casei de licitații Sotheby’s.

Lucrarea lui Banksy este acum pe jumătate mărunțită, deși trebuia să fie distrusă în totalitate, așa cum a lăsat însuși artistul să se înțeleagă cu comentariul „la repetiții a mers de fiecare dată”, potrivit CNN.

Gestul artistului, cunoscut pentru intervențiile sale artistice în spațiile publice, a fost unul care intră în contradicție cu practicile unei case de licitații, spune istoricul de artă Matthew Israel pentru sursa citată anterior:

„ Este complet în contradicție cu obiectivele casei de licitații, unde starea unei opere de artă este primordială, iar cunoștințele și expertiza despre aceasta sunt esențiale pentru autoritatea și valoarea sa”.

La câteva luni după licitația din 2018, Muzeul Frieder Burda din Baden-Baden, Germania, a devenit primul spațiu public care a expus opera de artă.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *