Londra sărbătorește Ziua Poeziei printr-un poem despre prezent, proiectat pe clădiri simbol

foto: metro.co.uk

De Ziua Mondială a Poeziei, în locurile cheie pentru cultura londoneză, precum Muzeul de Artă Modernă Tate, Royal Opera House sau Royal Festival Hall, va fi proiectată pe zidurile acestora poezia numită Prezență, care să ne reamintească că nu suntem singuri în tot acest necunoscut.

Dacă înainte aceste locuri uneau aceleași evadări spre artă, de data aceasta unesc aceeași vulnerabilitate a vremurilor. Autoarea rândurilor este scriitoarea Christina Reihill.

Au fost alese aceste locații, fiind niște hub-uri care uneau curiozitățile, ideile sau experimentele creatorilor și iubitorilor de artă. Poezia poate avea puterea de a-i aduce pe oameni laolaltă, chiar dacă sunt distanțați.

foto: metro.co.uk

,,Când am văzut că galeriile de artă și toate celelalte locuri au fost închise, am fost indignată”, spune Christina Reihill pentru Metro.co.uk.

Autoarea a mai transmis că simte că ,,este de responsabilitatea sa ca poet să îi ajute pe oameni prin creațiile sale să treacă mai ușor peste această perioadă”. Momentul prezent este tot ceea ce avem, dacă trăim conștient clipa de față, următoarele nu vor mai fi așa de speriat.

De asemenea, aceasta își dorește ca proiecțiile realizate în stil guerilla să îi facă pe oameni ca măcar o zi din an să trăiască cuvintele la propriu.

,,Cel mai puternic lucru pe care tu îl ai este să trăiești prezentul”, explică Christina Reihill, motiv pentru care aceasta este tema versurilor. Poezia poartă ca mesaj și uitarea egoului prin conectarea cu momentul de acum.

Christina Reihill crede că nu putem controla ,,spiritul creator”, dar prin artă, poezie și puterea cuvintelor putem aduce liniștea la nivel personal.

,,În principiu, chiar vreau să comunic că nu ești singur, pentru că o mulțime de oameni se confruntă cu un puternic sentiment de izolare” spune Christina.

Cei care ajung în Londra sau locuiesc acolo pot vedea instalația duminică, 21 martie după programul următor:

Royal Opera House, Covent Garden, London WC2 (18.45)

Royal Festival Hall, South Bank, Londra SE1 8XX (20.30)

Tate Modern, Bankside, Londra SE1 9TG (22:00)


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *