Skip to content

Lăutarii României și lăutari din Brazilia, Franța și Iran vor cânta într-o Roda del Mundo pe 2 noiembrie în Control

Pe 2 noiembrie Șaraimanic aduce împreună într-un act live inedit Lăutarii României cu Lăutarii Lumii, în mijlocul Controlului. Conceptul se numește Roda del Mundo, o formă de spectacol în care muzicieni diverși realizează un performance împreună așezați într-un cerc, privind unii spre ceilalți, împărtășind și hrănindu-se din aceeași energie. Povestea vine din samba braziliană.

Patru Lăutari români vor cânta cu un toboșar francezo-iranian și cu un chitarist brazilian pe care îi vor întâlni pentru prima dată în Control. Marian Mexicanu’- acordeon, Marin Alexandru – vioară, Mădălin Rădulescu – bas, Tony Gură de Aur – voce, Cyril Atef – drums, Gabriel Marques – 7 strings guitar.

Muzicieni excepționali din Brazilia, Franța & Iran și România vo căuta pe 2 noiembrie conectarea, armonia și, în cele din urmă, creația. Rezultatul va fi spontan și irepetabil.

“După 7 ani în care am arătat Lăutarii României, Șaraimanic pornește într-o noua misiune. Aceea de a descoperi Lăutari ai Lumii și de crea contextul întâlnirii lor cu cei ai României. Să vedem unde pot duce muzical și energetic aceste întâlniri.

Noi înțelegem prin “Lăutar” un artist deschis și curios să acceseze alte Lumi și să invite, la rândul lui în propria Lume. Artistul Șaraimanic e cel care deschide și bate la porți.

E prima dată când organizăm un performance în care o parte dintre artiști nu s-au întâlnit niciodată înainte de spectacol. I-am ales intuitiv, din experiențele pe care noi le-am avut cu fiecare dintre ei.”, declară Larisa Perde, fondatoare Șaraimanic.

“Oriunde ar fi pe glob, din orice seminție, trib sau popor ar face parte, oamenii trăiesc muzica lovind ritmic cu picioarele pământul. Dansul. Ca și cum ar bate pământul pentru ca el să se deschidă. Ca și cum pâmântul ar avea o cheie. Ca și cum pământul ar avea chei. Earth Mantras. O “roda” e un privilegiu. Acela de a bate împreună cu tălpile pământul și cu inimile aerul dintre noi. Șaraimanic e despre simțirea de pe fața pământului. Aia crudă și blândă, aia care vine din inimă și în inimă e menită să se așeze.” – Kumpania (Șaraimanic Brand Builder)

Întâlnirea șaraimanică va fi continuată cu UFe & Văzduh DJ Sets până dimineață. Bilete găsiți aici. Detalii despre eveniment aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *