Skip to content

Lăutari din România, Africa, America Latină și Balcani vor urca pe scenă la Festivalul Șaraimanic World

foto: Răzvan Valentin

Între 29 și 31 iulie, la Brezoi, va avea loc Festivalul Șaraimanic World, la Summer Camp Brezoi de la poalele munților Lotrului. Festivalul este străbătut de râul Lotru care are o plajă micuță și o poieniță.

Dintre lăutarii români, pe scenă vor urca Ionică Minune, cu al său taraf de virtuozi, Simion Bogdan-Mihai & Lăutarii de Mătase, Taraful de la Vărbilău, Bibescu Gipsy Jazz Band sau Gipsy RockNRolla cu Taraful Marian Mexicanu’.

Din Ghana vor veni Alogte Oho și trupa Sounds of Joy vor veni la Brezoi tocmai din nordul Ghanei, iar din Brazilia Roda de Samba Cavaco.

The Turbans vor aduce la Brezoi muzica gipsy din Europa de Est.

Înainte și după concerte vor avea loc petreceri pe muzica pusă de GUTS (FR) , Abasc, VRTW: UFE, Bully, Iorga, Puiu; Electroclown; Socol DJ Sets.

La câteva minute de festival există un camping bine echipat de 800 de locuri. Dar participanții pot opta și pentru cazare la localnicii din Brezoi.

Cei care nu au posibilitatea de a merge cu mașina, pot găsit transport către festival aici.

Activități speciale

Serviciul Public Salvamont va organiza două drumeții cu itinerariile Brezoi – Vârful Zimbru și Brezoi- Muchia Delușel. Lângă zona de camping este un spațiu de joacă pentru copii.

Diminețile vor începe cu sesiuni de yoga în natură cu Eva Danciu, instructor acreditat de Hatha yoga si facilitator de Mindful dance, cu formare in baletul clasic si dans contemporan. 

Șaraimanic World/ foto: Răzvan Valentin

Atelierul Tuki Batuki este un proiect muzical dedicat copiilor și adulților, fondat de Electroclown (Adrian Tudoran) din Cluj. Va fi un un prilej de joacă, comunicare și coordonare prin ritm și jocuri muzicale interactive. Se pun la dispoziție instrumente tradiționale românești (tilincă, fluier), africane (djembe-uri, balafon, kalimba) și braziliene (caxixi, pandero).

Detalii găsiți pe pagina de facebook Festival Șaraimanic World la Brezoi.

Biletele pentru Festivalul Șaraimanic World sunt disponibile aici.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *