Skip to content

John Williams este artistul cu cele mai multe nominalizări în istoria Premiilor Oscar

foto: collider.com

Compozitorul John Williams a stabilit un nou record, obținând cea de-a 53-a nominalizare la Oscaruri pentru muzica originală compusă pentru filmul The Fabelmans, regizat de Steven Spielberg. El și-a depășit astfel propriul record.

De asemenea, John Williams a devenit, la 90 de ani, cea mai în vârstă persoană nominalizată vreodată la Premiile Oscar.

Williams deține în palmares 5 Oscaruri primite pentru cea mai bună coloană sonoră originală: E.T. the Extra-Terrestrial (regia Steven Spielberg, 1982), Star Wars (regia George Lucas, 1977), Jaws (regia Steven Spielberg, 1975), Fiddler on the Roof (regia Norman Jewison, 1971) și Schindler’s List (regia Steven Spielberg, 1993).

De altfel, compozitorul are o relație specială cu regizorul Steven Spielberg, alături de care a făcut performanță, colaborând de 50 de ani încoace. Spielberg a descris muzica din The Fabelmans drept “cel mai personal cadou pe care l-a dăruit mie și părinților mei”. De asemenea, regizorul a confirmat implicarea sa într-un viitor film documentar despre viața și cariera lui John Williams, potrivit Classic FM.

John Williams s-a născut în 1932 în statul New York. Este compozitor, dirijor și pianist, iar la 90 de ani continuă să dirijeze mari orchestre ale lumii. Anul acesta are programate cel puțin trei concerte în Statele Unite.

Cea mai cunoscută muzică de film compusă de Williams este cea din Star Wars, înregistrată alături de London Symphony Orchestra.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *