Skip to content

Italia, protagonista Salonului Internațional de Carte Bookfest 2023

Desfășurată sub titlul „Anima Latina”, prezența Italiei în calitate de oaspete de onoare la cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest 2023, care a avut loc la București în perioada 24-28 mai 2023, a reprezentat o călătorie în lumea cărților, a literaturii, a istoriei și a limbii italiene.

Standul Italiei, o zonă specială de aproape 200 de metri pătrați, amenajată în incinta centrului de expoziții și congrese Romexpo, a găzduit un „Spazio Incontri”, locul unde s-au desfășurat unele dintre întâlnirile din program, un spațiu dedicat celor opt ​​edituri italiene, o mică librărie cu cărți italiene traduse în limba română și cărți în italiană netraduse încă precum și un spațiu dedicat promovării târgurilor italiene din domeniu: Salonul de Carte de la Torino, Bologna “Children’s Bookfair” și târgul “Piu’ libri piu’ liberi” de la Roma.

Cele opt edituri prezente în România, Edra Publishing, Erickson, Hoepli, Il Castoro, Keller, Mondadori Libri, Reggio Children, White Star, au prezentat editurilor românești și publicului larg o bogată și variată ofertă editorială: ficțiune, non-ficțiune, cărți pentru copii, cărți de medicină, cărți de istorie, dicționare, ghiduri didactice, manuale în limbi străine, cărți de fotografie etc.

La București au fost prezenți și numeroși scriitori: Piergiorgio Odifreddi, Melania Gaia Mazzucco, Bruno Mazzoni, Andreea Simionel, Stenio Solinas, Oana Bosca-Malin, Vichi de Marchi, Helena Janaczek, Federica Manzon, Pietrangelo Buttafuoco, Nicola Lagioia, Vanni Santoni, Matteo Strukul, Marcello Veneziani, care și-au prezentat propriile lucrări.

Scopul prezenței italiene la Bookfest 2023 a fost acela de a promova excelența editurilor italiene și de a prezenta noi oportunități pentru traducerea autorilor italieni în România, dar și de a familiariza cititorii români cu operele italiene deja existente pe piața românească. Nu în ultimul rând, ne dorim să punem în contact autorii români cu editurile italiene

Micaela Soldini, Director ICE – Agenție Italiană pentru Comerț Exterior.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *