Skip to content

Încălzirea globală este subiectul unei expoziții eveniment la Mobius Gallery

Platforma curatorială Living Content și Mobius Gallery din București anunță programul „Living Content: Under Pressure”, o expoziție hibrid online – offline, care aduce la un loc 10 artiști internaționali și români într-un dialog pe tema încălzirii globale.

În perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2021, la Mobius Gallery, dar și online, vor avea loc o expoziție, workshop-uri și conversații despre felul în care schimbările climatice afectează realitățile sociale, economice, dar și culturale.

În cadrul expoziției, vor expune Monira Al Qadiri, Katja Novitskova, Jenna Sutela, iar trei artiști români vor crea lucrări comisionate pentru Under Pressure: Maria Guță, Adrian Ganea și Nona Inescu.

Pe parcursul celor 4 săptămâni, artiștii vor fi implicați în conversații online despre lucrările și practica lor, dar și despre relația dintre artă și mediu. Anca Bucur, artist multidisciplinar, va susține un workshop-performance, iar Chlorys, Simina Oprescu și Bogdana Dima vor crea lucrări de artă sonoră pe tema schimbărilor climatice, ce vor fi lansate în cadrul platformei online. 

„Un cod roșu pentru umanitate”, așa a fost numit cel mai recent raport ONU cu privire la schimbările climatice ale planetei, lansat în august 2021. „Sunt de mari dimensiuni, rapide și se intensifică, iar unele sunt deja ireversibile”. Trăim o realitate care nu mai poate fi ignorată, iar țara noastră nu face excepție.

Deși are cea mai mare suprafață de păduri virgine la ora actuală și este cunoscută drept ultimul bastion al biodiversității în Europa, România se confruntă azi cu provocări ecologice fără precedent.

Schimbările climatice sunt deja cunoscute, dar când vine vorba de date științifice, informațiile rămân dificil de procesat pentru cei mai mulți dintre noi și aproape imposibil de transformat în acțiuni ferme. De aceea, folosind arta pentru a oferi noi interpretări realității în care trăim ar putea fi o cale utilă de înțelegere mai profundă a prezentului, dar și o strategie de adaptare la contextul nou, cu scopul de a crește conștiința ecologică în rândul publicului.“, se arată în comunicatul transmis de organizatori.

Deschiderea expoziției și lansarea platformei online vor avea loc în același timp, pe 15 septembrie.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *