Skip to content

“În plasa prădătorilor sexuali”, un film șocant care scoate la iveală mii de abuzuri online asupra minorilor

foto: Caught in the net/

În plasa prădătorilor sexuali/ Caught in the net (eng), un film documentar experiment realizat în Cehia și lansat în 2020 arată mii de abuzuri comise online de căre bărbați cu vârste cuprinse de la 20 la 70 de ani. Victimele lor sunt fete cu vârsta de 12 ani.

Filmul a stabilit un record absolut la box office în Cehia – 115.000 de bilete vândute, în primul weekend de proiecții, depășind filme ca Joker sau Fast & Furious.

În plasa prădătorilor sexuali/ Caught in the net poate fi văzut săptămâna aceasta la Astra Film Festival, la Sibiu.

Realizatorii filmului, regizorii Vít Klusák și Barbora Chalupová, au organizat un casting pentru actrițe mature, dar care să arate ca fete de 12 ani. 3 actrițe au fost selectate pentru a lua parte la un film experiment: le-au fost create conturi false online, pretinzând că au doar 12 ani, cu scopul de a vedea cum și ce fel de oameni le contactează.

În doar 10 zile, cele 3 fete au fost contactate de 2458 de prădători sexuali, care încercau să le convingă să se dezbrace online, le arătau imagini live cu ei masturbându-se sau le șantajau că vor folosi imaginea lor pe site-uri de pornografie dacă ele nu răspund cerințelor lor.

Cele trei actrițe alături de unul dintre regizori. Foto: Caught in the net

Filmul arată discuții video șocante, iar abuzurile nu se opresc online. Mulți dintre aceștia încearcă să convingă minorele să se întâlnească live. Câteva astfel de întâlniri sunt filmate de echipa filmului, care surprinde propuneri terifiante ale prădătorilor.

În multe momente, imaginile sunt foarte greu de urmărit, provoacă revoltă, repulsie, greață. Dar filmul este extrem de necesar fiindcă arată o realitate de care cu toții trebuie să fim conștienți.

Chiar dacă știm că există astfel de oameni, experimentul realizat în Cehia arată cifre cu adevărat uluitoare, care trag un semnal important de alarmă asupra proporțiilor luate de acest fenomen, al abuzurilor care încep online și, uneori, se termină dramatic, în viața reală.

Trailerul filmului În plasa prădătorilor sexuali

Printre bărbații care contactează fetele de 12 ani se numără chiar și un bunic, care spune că acasă are nepoți de peste 20 de ani. În timp ce discută cu fata, acesta se masturbează.

În urma difuzării filmului în cinematografele din Cehia, poliția a deschis o anchetă pentru cercetarea unor bărbați care apar în imagini.

Prima proiecție a filmului are loc joi, 10 septembrie, ora 20:00 la Scena Lac de la Muzeul Astra din Sibiu, iar cea de-a doua va fi duminică, ora 16:00 la Amfiteatrul din Sibiu. Bilete pot fi rezervate AICI. Proiecția este interzisă persoanelor sub 18 ani.

În Cehia a fost lansată și o variantă editată special pentru minori cu vârste de peste 15 ani. Aceasta a fost văzută de 115.000 de tineri.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *