Skip to content

Home of IQOS, redeschis comunității la Jazz in the Park (P)

Să fii parte dintr-o comunitate te poate face să te simți parte a ceva mai mare decât tine însuți. Sentimentul de comunitate îmbrățișează un spirit și caracter comun, activează încrederea în tine și în grup. Este o recunoaștere a faptului că oamenii contează unul pentru altul și că împărtășesc o credință comună. Deloc întâmplător, două dintre cele mai frumoase comunități își dau întâlnire la început de toamnă, într-un spațiu comun. Parcul Etnografic „Romulus Vuia” din Cluj – Napoca s-a redeschis pentru cea de-a XI-a ediție Jazz in the Park, ce are loc între 1 și 3 septembrie.

Armoniile complexe, ritmurile sincopate și natura bazată pe improvizație au făcut de multă vreme din jazz unul dintre cele mai populare genuri pentru iubitorii de muzică de toate vârstele. Pentru mulți, jazz-ul este expresia supremă a libertății, căci muzicienii își asumă adesea riscuri și împing limitele a ceea ce este posibil, o provocare palpitantă atât pentru artiști, cât și pentru public.

Jazz-ul are, de asemenea, o istorie profundă, influențată de diferite culturi, iar cei care îl ascultă sunt, de regulă, oameni care apreciază creativitatea, libertatea, dar și tradiția. Toți împărtășesc pasiunea pentru acest gen muzical unic, cu care sunt familiarizați, dar care reușește să fie surprinzător de fiecare dată.

În același spirit, membrii comunității IQOS își dau întâlnire în spațiul familiar oferit de HOME of IQOS, mediul perfect în care să se bucure de produsele cunoscute ale brandului, dar și să se lase surprinși de experiențele pregătite special pentru ei.

De altfel, noul IQOS ILUMA, proaspăt lansat pe piața din România, este unul dintre premiile oferite cu generozitate în provocările gândite anume pentru membrii comunității.

Într-un astfel de context, parteneriatul dintre Jazz in the Park și IQOS devine o consecință firească, mai ales pentru două branduri care susțin prietenia și momentele împreună, totul sub umbrela muzicii de calitate, într-un spațiu încărcat de istorie și natură.

Cea de-a XI-a ediție a Jazz in the Park aduce în fața publicului un line-up variat. Cunoscută publicului din România în special pentru single-ul lor “Scooby Snacks”, Fun Lovin’ Criminals este o trupă din New York, recunoscută pentru amestecul său unic de rock, hip hop și funk, care a găsit inspirație într-o gamă largă de genuri muzicale, printre care se numără soul, jazz și blues. De-a lungul carierei lor, Fun Lovin’ Criminals s-au remarcat prin energia lor contagioasă, simțul lor inedit de umor și spectacolele live, mereu improvizate și pline de viață. Numele formației lor a fost inspirat de un articol al unui jurnalist care i-a numit “Fun Lovin’ Criminals” în timpul primelor lor concerte.

La cei 79 de ani ai săi, Mulatu Astatke urcă pe scena Jazz in the Park după ce a scris istorie în muzica jazz, căreia i-a dăruit un nou gen: ethio jazz. Artistul care a reușit să pună laolaltă dimensiunea funcțională și spirituală a muzicii încă face vizite regulate la Harvard și MIT, unde finanțarea Unesco îi permite să lucreze la crearea de noi versiuni de instrumente etiopiene, cu ajutorul materialelor și tehnologiei moderne. Munca lui încă nu s-a încheiat, iar rezultatele se vor face auzite la Cluj, pe 2 septembrie.

Billy Cobham este considerat de către critici unul dintre cei mai importanți bateriști din istoria muzicii. Numit unul dintre cei mai influenți 25 de toboșari de revista Modern Drummer, muzicianul s-a remarcat pe scena jazz-ului și a fusion-ului în New York încă din anii 1970.

Printre numele anunțate de organizatori, se regăsesc și cele ale lui Alexandru Andrieș sau Ada Milea, dar și artiști de viitor precum Theo Croker, Camilla George sau trupele Klawo, JazzQuarters Trio și DS Project Orchestra, câștigătorii Concursului Internațional Jazz in the Park organizat în luna iunie. În pauzele dintre concerte și nu numai, distracția continuă la spațiul IQOS unde comunitatea se va bucura de prezența unor DJ consacrați. Continuați să urmăriți pagina de Instagram @iqos_ro și veți fi primii care află cine va urca pe scenă și cum puteți să câștigați premiile puse la bătaie.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *