Skip to content

Granturi de 75.000 de lire oferite de British Council organizațiilor culturale din România

foto: pixabay

British Council a lansat International Collaboration Grants, un nou program de granturi deschis organizațiilor din România și alte peste 40 de țări pentru a sprijini colaborarea cu parteneri din Marea Britanie în proiecte de artă internaționale.

Granturile de până la 75.000 de lire sunt deschise pentru proiecte derulate în format digital, fizic sau hibrid din toate formele de artă. Termenul-limită pentru trimiterea aplicațiilor este 4 noiembrie 2021.

Cu un fond total de finanțare de 3.5 milioane de lire, programul International Collaboration Grants umărește să sprijine dezvoltarea unor noi proiecte de artă colaborative și să încurajeze noi partneneriate internaționale și modalități inovatoare de colaborare.

Programul a fost dezvoltat pornind de la succesul unui program-pilot derulat de British Council în 2020, Digital Collaboration Fund, care a susținut colaborări internaționale digitale în perioada pandemiei Covid-19.

Organizațiile din România, Marea Britanie și din alte 45 de țări sau teritorii sunt invitate să trimită aplicații pentru International Collaboration Grants până pe 4 noiembrie 2021. 

Întrucât programul de granturi este conceput pentru a sprijini colaborarea internațională, toate aplicațiile trebuie să includă cel puțin un partener local din țările eligibile și un partener din Marea Britanie.

British Council încurajează aplicațiile din partea organizațiilor cu care nu a mai lucrat până acum.

Aplicațiile trebuie să demonstreze o colaborare internațională autentică, cu ambiții pe termen lung, iar proiectele sunt încurajate să abordeze teme relevante în prezent, precum egalitatea de șanse și incluziunea, și/sau provocări globale precum schimbările climatice.

Sunt binevenite în mod deosebit aplicațiile din partea organizațiilor care explorează proiecte noi și inovatoare – forme noi, conținut nou, colaborări cu un nou partener sau noi abordări ale publicurilor.

Granturile sunt deschise organizațiilor din domeniul artelor și culturii sau organizațiilor de învățământ superior și de cercetare axate pe arte și cultură.

Chiar dacă aplicațiile trebuie făcute printr-o organizație, granturile urmăresc să aducă beneficii comunității artistice în ansamblu, iar proiectele care prezintă beneficii clare pentru artiștii și practicienii individuali vor fi prioritizate.

Mai multe informații despre program și înscriere sunt disponibile la aici.

Toate organizațiile solicitante trebuie să depună aplicația în format digital, prin intermediul portalului online deschis în perioada 15 octombrie – 4 noiembrie 2021. 

Cererile de granturi vor fi evaluate de experți British Council din întreaga rețea globală a organizației, alături de un grup de evaluatori externi format din profesioniști din sectorul cultural din toate cele patru țări ale Regatului Unit. Rezultatele vor fi anunțate la începutul anului 2022.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *