Skip to content

Gabriel Liiceanu: “A deschide o librărie în acest moment pare o inconștiență. Se închid librării peste tot. Și noi deschidem o librărie de 350 de mp.”

  • by

foto: Radu Sandovici

Grupul Humanitas a deschis azi o nouă librărie în București: Humanitas-Takumi Lipscani 42. Librăria se desfășoară pe 350 de metri pătrați într-o casă de secol XIX și cuprinde un parter, trei etaje de cărți și încă un etaj ocupat de Takumi.

“A deschide o librărie în acest moment pare o inconștiență. Se închid librării peste tot. Și noi deschidem o librărie de 350 de mp. De ce o facem? Din idealism.

Ei, dar nu om fi total idioți, trebuie să fie și pragmatism.

Sperăm că fiind singurul magazin din România și din Europa care are atât de multe produse meșteșugărești japoneze, oamenii intrând aici vor da și peste cărți și le vor descoperi, dacă nu le-au descoperit până acum.

Ăsta e primul calcul. Dar primul sentiment este din nebunie. Știu, e dezastru cu statisticile cititului, în ciuda acestui lucru noi ne facem iluzia că vom crea cititori deschizând librării, nu închizând librării.“, a declarat Gabriel Liiceanu, directorul Editurii Humanitas, la deschiderea Humanitas Lipscani 42.

foto: Humanitas Lipscani 42
foto: Humanitas Lipscani 42

Potrivit Humanitas, Takumi este cel mai mare magazin de cadouri japoneze din Europa și pune la dispoziția vizitatorilor accesorii, decorațiuni, obiecte ceramice sau chimonouri.

foto: Humanitas Lipscani 42
foto: Humanitas Lipscani 42

Noua librărie va avea și un spațiu pentru evenimente cu o zonă de cafenea integrată, care poate găzdui câteva zeci de persoane și unde se vor desfășura lansări de carte, proiecții de film, conferințe, ateliere pentru copii sau workshop-uri.

Produsele autentice românești le vor sta și ele la dispoziție celor care doresc să descopere România și tradițiile ei atunci când vizitează centrul istoric al Bucureștiului.

Librăria Humanitas de pe strada Lipscani nr. 42 va fi deschisă de luni până miercuri între orele 10:00—22:00 și de joi până duminică între orele 10:00—23:00.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *