Freelancerii vor primi un nou sprijin financiar de la guvern. Anunțul a fost făcut în această seară.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat în această seară, la finalul ședinței de guvern, că guvernul a adoptat o ordonanță de urgență care prevede sprijinirea angajatorilor și a angajaților care se confruntă cu pierderi financiare din cauza crizei provocate de COVID 19, dar și sprijinirea lucrătorilor independenți, cum ar fi artiștii, similară cu ajutorul acordat în perioada stării de urgență.

Iată ce a declarat ministrul Muncii, Violeta Alexandru:

“Măsura se adresează și, pentru că avem semnale că se confruntă cu probleme, se adresează și celor care lucrează în regim independent, un sprijin de 41,5% din câștigul salarial mediu brut. Plata se va face, ca și la șomajul tehnic, prin agențiile de plăți și inspecție socială, urmând ca măsura să fie aplicabilă până la 31 decembrie 2020.

Ne adresăm și celor care lucrează prin activități sezoniere, prin contracte individuale de muncă cu timp limitat. Este vorba despre acordarea unei sume care reprezintă 41,5% din câștigul salarial al acestora, măsura urmând să fie aplicată pe o perioadă de 3 luni.”

Suma acordată independenților reprezintă 41,5% din salariul mediu brut pe economie, adică 2.253 de lei.

De asemenea, a fost adoptată o măsură de sprijinire a angajatorilor care permit lucrul online, remote. Pentru fiecare angajat care a lucrat de acasă cel puțin 15 zile în ultima perioadă, angajatorul va primi o singură dată 2.500 de lei, în vederea achiziționării de echipamente.

Detalii despre cum vor putea fi accesate aceste venituri urmează să fie anunțate în viitorul apropiat de către Ministerul Muncii și Agențiile de Plăți.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *