Skip to content

Fost angajat al Academiei Române, reținut pentru că ar fi furat peste 3 milioane de lei prin plăți către academicieni decedați

Un fost casier al Academiei Române a fost reținut, fiind acuzat de delapidare. Conform Poliției Române, acesta ar fi furat peste 3 milioane de lei din casieria instituției, în perioada 2004-2020, prin plăți fictive către persoane decedate, cu destinația indemnizație de merit.

“Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pun în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară şi două mandate de aducere într-un dosar privind săvârşirea infracţiunii de delapidare”, informează un comunicat al DGPMB transmis joi de AGERPRES.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice a Sectorului 1 sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Libertatea a publicat în iulie 2020 un material din care reies mai multe nereguli privind plăți către academicieni în vârstă, care nu își mai ridică indemnizațiile, sau chiar către academicieni morți.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *