Skip to content

Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, UEFA a mutat finala Champions League de la Sankt Petersburg la Paris & alte măsuri din lumea sportului

  • by

Formula 1 a anulat Marele Premiu al Rusiei, programat pe 25 septembrie 2022 la Sochi, după ce mai mulți piloți au anunțat că vor boicota evenimentul. Printre primii care s-au pronunțat împotriva participării a fost multiplul campion Sebastian Vettel. Acestuia i s-au alăturat pilotul Lando Norris și managerul echipei Red Bull, Christian Horner.

Formula 1 a transmis în urmă cu scurt timp: “În seara de joi, Formula 1, FIA și echipele au discutat despre poziția noastră și, ținând cont și de opiniile principalilor stakeholderi, am ajuns la concluzia că este imposibil să organizăm Marele Premiu al Rusiei în aceste condiții.”

Comunicatul Formula 1

Și UEFA a decis să schimbe organizarea finalei Champions League, schimbând orașul gazdă Sankt Petersburg cu Parisul. Evenimentul va avea loc pe 28 mai pe Stade de France. Federația Rusă de Fotbal a comentat decizia ca fiind împotriva regulamentelor sportive și a interesului jucătorilor.

În plus, mari cluburi sportive încep să renunțe la asocierea de imagine cu sponsori ruși. Manchester United a anunțat că intenționează să renunțe la parteneriatul cu compania aeriană Aeroflot, deja interzisă pe aeroporturile din UK.

foto: B/R Football/ Twitter

Iar echipa de fotbal Schalke 04 a scos sponsorul Gazprom de pe tricourile de joc.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *