Filmul “Imaculat” a câștigat Premiului Publicului la Les Films de Cannes a Bucarest

foto: Imaculat

Lungmetrajul “Imaculat”, regizat de Monica Stan şi George Chiper-Lillermark, a primit Premiului Publicului, în cadrul secţiunii Avanpremierele Toamnei, la cea de-a 12-a ediţie a Les Films de Cannes a Bucarest.

Les Films de Cannes a Bucarest 12 s-a desfăşurat săptămâna trecută în săli de cinema, în aer liber şi online, spectatorii având posibilitatea să urmărească peste 80 de filme, majoritatea în premieră.

“A fost o ediţie cu multe schimbări, dictate de perioada pe care o traversăm, însă ne bucurăm să vedem că cinemaul îşi păstrează importanţa în viaţa oamenilor, mai ales într-o perioadă în plină schimbare, în care platformele de streaming capătă din ce în ce mai mult teren, spune echipa festivalului”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Filmul “Imaculat”, debutul în lungmetraj al regizorilor Monica Stan şi George Chiper-Lillermark, s-a clasat pe locul 1 în topul preferințelor spectatorilor, în cadrul secțiunii Avanpremierele Toamnei. “Imaculat” și-a început parcursul festivalier la celebrul Festival de Film de la Veneția, unde a câștigat 3 premii, printre care premiul pentru cel mai bun debut.

„Imaculat” spune povestea Dariei, o tânără dependentă de heroină, care ajunge la dezintoxicare.

Când aceasta intră la clinica de dezintoxicare, inocența ei o salvează de avansurile bărbaților din interior și în mod surprinzător aceștia îi oferă protecție. Admirată și ocrotită de toți, Daria se bucură de atenție, până când află că orice tratament special se plătește pe măsură.

Filmul îi are în rolurile principale pe Ana Dumitrașcu, Vasile Pavel și Cezar Grumăzescu, alături de care apar și Rareș Andrici, Ilona Brezoianu, Bogdan Farcaș, Ionuț Niculae, Florin Hrițcu, Tiberiu Dobrică, Ninel Petrache, Dan Ursu, Ozana Oancea, Diana Dumbravă și Cristina Buburuz.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *