Festivalul One World Romania – online din mai până în septembrie

Cel mai important festival de film documentar din România, One World Romania, va organiza o serie de evenimente online până în septembrie, iar publicul va avea acces contra-cost la filme documentare. Totuși, organizatorii lasă de înțeles că vor face tot posibilul ca festivalul să aibă loc în toamna acestui an.

Iată comunicatul One World Romania:

Faptul că suntem nevoiți să amânăm ediția a 13-a a Festivalului One World Romania până spre sfârșitul verii nu înseamnă că ne resemnăm să nu vă mai întâlnim până atunci.

Începând din luna mai și până în septembrie vom organiza, constant, o serie de evenimente și de proiecții online, din dorința de a păstra legătura, măcar virtual.

Mai întâi, reluăm Cineclubul OWR, într-o formulă compusă din conversații live cu cineaști și streaming-ul unor filme importante din cariera lor.

Prima ediție online a Cineclubului se va concentra asupra operei timpurii a cineastei franceze Dominique Cabrera.

Între 1 și 15 mai vor fi disponibile pe platforma Eventbook trei filme ale sale: „Cronica unei suburbii oarecare” („Chronique d’une banlieue ordinaire”, Franța, 1992), „O poștă în La Courneuve” („Une poste à la Courneuve”, Franța, 1994) și „Mâine și tot mâine – Jurnal din 1995” („Demain et encore demain, journal 1995”, Franța, 1995).

Biletele costă 10 lei, sau 5 lei cu tarif redus.

Cei care au achiziționat abonamente pentru OWR #13 vor putea viziona gratuit toate filmele din cadrul Cineclubului și a viitoarelor proiecte online ale One World Romania din această vară, folosind codul de bare de pe abonamente.

Cei care doresc să susțină echipa OWR, având astfel acces gratuit la evenimentele asociației, pot deveni Prieteni OWR. Detalii, aici: https://festival-oneworld.ro/l/ro/prietenii-owr/

Pentru vizionare şi achiziție trebuie să aveți sau să vă creați un cont Eventbook. Fiecare utilizator va avea 48 de ore după achiziționarea biletului sau folosirea codului de bare de pe abonament pentru a viziona filmul.

Discuția online cu cineasta Dominique Cabrera va avea loc live pe pagina de Facebook a One World Romania, vineri, 8 mai, de la ora 19.00. Pe cei interesați să intervină, împreună cu moderatorii Vanina Vignal și Andrei Rus, în discuția directă cu cineasta, vă invităm să trimiteți un mail la adresa [email protected] până joi, 7 mai, la ora 14, care să conțină numele persoanelor pentru care este făcută rezervarea și adresele de mail aferente.

Numărul de locuri disponibile este de 50, iar discuția se va desfășura în limba engleză.

Cele trei filme ale lui Dominique Cabrera care vor fi disponibile pe platforma Eventbook de azi, 1 mai, până vineri, 15 mai sunt „Cronică dintr-o periferie obișnuită” („Chronique d’une banlieue ordinaire”, Franța, 1992), „Poșta de la Courneuve” („Une poste à la Courneuve”, Franța, 1994) și „Mâine și tot mâine – Jurnal din 1995” („Demain et encore demain, journal 1995”, Franța, 1997). Filmele sunt subtitrate în limba engleză.

Dominique Cabrera s-a născut în Algeria, în plin război de independență, iar familia ei s-a stabilit în Franța în 1962. După studii de literatură și de film, lucrează ca monteur la un canal de știri regionale și fondează o casă de producție specializată în filme militante. Acest interes acut pentru toate formele de inegalitate socială și manierele în care ele pot fi combătute se regăsește atât în filmele ei documentare, cât și în cele câteva ficțiuni – de altfel, puternic influențate de practica ei documentară – pe care le realizează cu precădere după anii 2000. Celălalt filon principal al operei sale este autoreflexivitatea: cineasta ia pulsul societății în care trăiește articulându-și propriile revolte, temeri și speranțe și își filmează apropiații așa cum se observă la microscop o mostră care conține tainele întregului din care provine.”


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *