Festivalul Internațional Shakespeare va avea loc la Craiova în perioada 19-29 mai

foto: Florin Chirea, 2018

Festivalul Internațional Shakespeare, evenimentul care a pus Craiova pe harta turismului cultural din România, revine anul acesta cu cea de-a XIII-a ediție, în perioada 19-29 mai 2022.

Ediția de anul acesta cuprinde spectacole de teatru realizate de către regizori de renume internațional, precum Robert Lepage, Oskaras Koršunovas și Silviu Purcărete, producția  „The Tiger Lillies perform Hamlet”, precum și premiera spectacolului „Richard al III-lea” realizat de către  László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, o producție a Festivalului Shakespeare și a Naționalului craiovean.

Peste 100 de evenimente: spectacole de teatru, performance-uri, instalații multimedia, spectacole de teatru VR, concerte, proiecții de film în aer liber,  lansări de carte, conferințe și dezbateri  vor avea loc în 13 spații din Craiova.

„Ce înseamnă Festivalul Shakespeare de la Craiova? O minune. Născută din iubire, salvată din pasiune și – acum, iată – împlinită prin continuitate. Abia astăzi, când atâtea evenimente de peste tot au dispărut sau și-au pierdut seva, înțelegem că visul lui Emil Boroghină durează, renaște, e la clipa unui unui nou început. Iar noi toți avem prilejul de a fi parte din el. Ce dar frumos! Ce sărbătoare a spiritului!

Ce gest de prețuire a valorilor teatrului mondial: de la Wilson la Dodin, de la Lepage la Ostermeier, de la Declan Donnellan la Silviu Purcărete! Puține, foarte puține festivaluri de oriunde au reunit o asemenea galerie de personalități.” a declarat Octavian Saiu, critic de teatru.

Biletele pentru evenimentele din cadrul festivalului pot fi achiziționate AICI.   

Cea de a XIII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare, Craiova este organizată de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și Fundația Shakespeare.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *