Skip to content
Festivalul Internațional de Teatru Sibiu

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu: peste 600 de spectacole și artiști din 37 de țări, reuniți sub tema „Construim speranța împreună”

foto: Răzvan Negru

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), cel mai mare eveniment dedicat artelor spectacolului din România, va prezenta, în perioada 20-29 august 2021, peste 600 de evenimente din 37 de țări, de pe toate continentele, în cadrul celei mai complexe ediții desfășurate până în prezent. Tema de anul acesta este „Construim speranța împreună”.

Ediția 2021 a FITS, organizată sub Înaltul Patronaj al Președinției României și cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local Sibiu, se va desfășura în format fizic și online.

Publicul FITS va putea asista la producții de teatru, dans, circ, film, musical, operă, carte, conferințe, expoziții, performance, muzică și spectacole de stradă.

Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 22 iulie, AICI, dar și prin intermediul platformei Entertix. Prețul unui spectacol desfășurat fizic variază între 20 lei și 150 lei.

Accesul la evenimentele care se vor desfășura în spații închise se va face în baza biletului individual, a unui document de identitate, precum și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

  • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-COV2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare),
  • test PCR negativ – efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea evenimentului,
  • dovadă a rezultatului negativ certificat de o unitate medicală a unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea evenimentului,
  • dovadă medicală a faptului că persoana se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-COV-2.

Pentru accesul în săli, organizatorii vor pune la dispoziția spectatorilor brățări care să faciliteze triajul epidemiologic rapid. În acest moment, purtarea măștii de protecție în săli este obligatorie.

În spațiul online, spectacolele de teatru vor fi difuzate la ora 21.00, cu reluare la ora 9.00. Spectacolele de dans vor fi redate de la ora 19.00, respectiv ora 7.00, producțiile Scenei Digitale ale Teatrului Național „Radu Stanca” vor fi difuzate la orele 22.00 și 10.00, spectacolele studențești, la orele 16.00 și 4.00, iar spectacolele gratuite, la orele 17.00 și 5.00.

Acestora li se adaugă spectacolele din zona indoor, care vor fi transmise în direct.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu/ foto: www.sibiu-turism.ro

La organizarea evenimentului vor contribui voluntari între 16 și 70 de ani, din România, dar și din țări precum Polonia, Franța, Japonia, China, Canada, Turcia, Finlanda sau Coreea de Sud, prin Programul de Voluntariat al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu.

În cadrul FITS, în perioada 27-29 august, se va organiza și Therme Forum, o serie de conferințe cu arhitecți, designeri, artiști și manageri culturali de talie mondială, în care vor fi abordate teme precum Sustainability and Culture, Inclusivity and Accessibility, Festival Cities, Governance, Exploring the Future Part A: The Expression, Exploring the Future Part B: The Building, Resilience: Building back better after Covid.

Totodată, prin Bursa de Spectacole de la Sibiu, care se va desfășura în perioada 23-26 august, în format hibrid, artiștii, operatorii culturali, instituțiile de spectacole și rețelele culturale vor avea oportunitatea să întâlnească producători importanți din întreaga lume.

FITS va avea și o componentă academică, reprezentată de Platforma Internațională de Cercetare Doctorală în Artele Spectacolului și Management Cultural, care va facilita dialogul între tinerii cercetători, membrii comunităților academice și publicul larg.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu/ foto: FITS 2018

În cadrul FITS, studenților la teatru li se va oferi oportunitatea să se remarce în cadrul Festivalului Universităților de Teatru și Management Cultural.

„Spectacolele studenților sunt supuse unui proces de selecție, realizat de către un board de experți internaționali, profesori în universități de prestigiu, precum și de Consiliul Departamentului de Artă Teatrală din ULBS, astfel încât mediul universitar românesc și publicul larg să poată beneficia de experiența unor produse artistice realizate și reprezentate public la un nivel de excelență.” – au transmis organizatorii evenimentului, pe platforma online sibfest.ro.

Opt nume noi se vor alătura anul acesta celor 43 de personalități distinse cu stele pe Aleea Celebrităților: Denis O’Hare, Jan Lauwers, María Pagés, Yoshi Oida, Israel Galván, Helmut Stürmer, Charlotte Rampling, Akram Khan.

Programul FITS poate fi consultat AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *