Skip to content

Fatoumata Diawara, Dominic Miller și Fanfare Ciocârlia vor urca pe scena Jazz in the Park 2021

A opta ediție a festivalului va avea loc la Cluj-Napoca, între 2-5 septembrie 2021 și are un line-up care propune o explorare în spații și influențe culturale diverse. 

Fatoumata Diawara, artista din Mali care combină cu virtuozitate muzica folk, blues, jazz și pop cu sonoritățile Africii tradiționale, cântărețul de jazz al generației hip-hop José James cu a sa invitată specială, Taali (SUA), și redutabilul chitarist Dominic Miller (ARG-SUA) sunt capetele de afiș ale acestei ediții. Lor li se alătură Fanfare Ciocârlia, care va deschide festivalul în seara zilei de 2 septembrie.

În cele trei zile de festival, pe scenele aflate în Parcul Muzeului Etnografic vor concerta, de asemenea, Hania Rani (PL), Nik Bärtsch (CH), Marco Mezquida (ESP), Ron Minis (ISR), Taraf de Caliu (RO), Balkan Taksim (RO), Taraful de Vărbilău (RO), Sorin Zlat Trio (RO), Teodor Pop Solo (RO), Bogdan Vaida (RO) și VRTW Artists: Dodo, Bully, Puiu, UFe, Karak, Iorga. 

Campusul USAMV va fi scena artiștilor Moonlight Breakfast (RO), Mörk (HU), Kornelia Binicevicz DJ set (PL) și Habibi Funk DJ set (DE), iar Iulius Parc va fi dedicat cu predilecție muzicienilor români de jazz, aici concertând Big Dimm a’Band (RO), Luiza Zan (RO), Alexandrina Hristov (MD), Jazzybit (RO), A-C Leonte (RO), Arcuș Trio (RO), Beats Remedy (RO), Essential Notes (RO) și Rubié Trio (RO).

Spre deosebire de edițiile anterioare, accesul la festival se face pe baza biletelor și abonamentele puse în vânzare exclusiv online, pe entertix.ro. Copiii sub 7 ani pot intra gratuit, dar trebuie să fie însoțiți de unul sau doi adulți posesori ai unui bilet individual sau abonament valabil pentru ziua respectivă. Accesul copiilor peste 7 ani este permis în baza unui bilet valabil și doar dacă sunt însoțiți de un adult.

’Dat fiind condițiile speciale în care organizăm Jazz in the Park, am fost nevoiți să trecem pe bilete. Deși e ciudat și pentru noi, decizia asta nu ne sperie fiindcă niciodată nu am organizat festivalul cu acces liber doar ca să vină cât mai multă lume, ci l-am organizat așa fiindcă ne-am dorit să accesibilizăm muzica pentru o comunitate curioasă și interesantă, dar care nu avea acces în mod frecvent la tipul de artiști cu care noi ne doream să lucrăm. Chiar dacă avem bilete, am încercat să ținem evenimentul cât se poate de accesibil.”

Alin Vaida, director executiv Jazz in the Park și organizator al festivalului.

În perioada 12-19 iulie 2021, prețurile biletelor și abonamentelor sunt: 

  • Abonament Parcul Muzeului Etnografic (asigură accesul pentru 3 zile de festival) – 240 lei
  • Bilet Parcul Muzeului Etnografic (asigură accesul pentru o zi de festival) – 90 lei
  • Abonament Iulius Parc (asigură accesul pentru 3 zile de festival) – 100 lei
  • Bilet Parcul Muzeului Etnografic (asigură accesul pentru o zi de festival) – 40 lei
  • Pachet 4 persoane Campus USAMV (asigură accesul pentru o zi de festival) – 200 lei

Totodată, organizatorii au pus la dispoziția fanilor și prietenilor festivalului un ABONAMENT FULL PASS, care asigură accesul în toate zonele de festival, inclusiv la gala de deschidere, și care costă 300 lei.

Reguli de acces

Pentru a da șansa cât mai multor iubitori de jazz de a participa la concertele din acest an, organizatorii Jazz in the Park au decis ca intrarea în festival să se facă pe baza adeverinței de vaccinare, testelor negative PCR și antigen, precum și a certificatului anticorpi COVID-19. Va exista, de asemenea, posibilitatea ca participanții să-și poată face teste rapide gratuite la clinicile recomandate de organizatori. Concertele și evenimentele din cadrul ediției din acest an a Jazz in the Park vor avea loc respectând normele pe care autoritățile le vor impune în perioada de derulare a festivalului.

Mai multe detalii puteți găsi pe jazzinthepark.ro.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *