Ferdinand maria

Expoziție dedicată Regelui Ferdinand și Reginei Maria, la Muzeul Național Cotroceni

În contextul aniversării a 30 de ani de existență, Muzeul Național Cotroceni anunță expoziția – omagiu „Ferdinand și Maria: un destin comun, România Mare”.

Îmbinând într-o manieră accesibilă și creativă informațiile istorice cu viziunea personală a unor tineri artiști, proiectul parcurge fascinanta poveste a unor destine regale.

Expoziția prezintă genealogiile familiilor Romanov, Saxa-Coburg și Gotha și Hohenzollern-Sigmaringen, reușind astfel să familiarizeze publicul cu originea și gradele de rudenie ale personalităților prezentate.

Portretele prezentate în expoziție sunt realizate de tineri artiști români: Oana-Alexandra Achiței, Georgiana Chițac, Alexandra-Elena Ciocan, Ana-Maria Gălețeanu, Ana-Alexandra Hochreiter, Alexandru Săvescu, Zelmira Szabo și Traian Țamuris.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 19 martie – 18 aprilie 2021, de luni până duminică, în intervalul orar 9.00-16.00, cu programare prealabilă la telefon 021.317.31.07/0725.518.318 sau pe adresa de email [email protected]

Prețul unui bilet este de 10 lei/persoană. Expoziția este inclusă, fără costuri suplimentare, și în turul clasic de vizitare al Muzeului Național Cotroceni.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *