Skip to content

„Explorers of the Multiverse”, instalația dezvoltată de IQOS și H3, poate fi vizitată la RDW până în 22 mai

Instalația interactivă Explorers of the Multiverse a stârnit în primele zile de Romanian Design Week un interes aparte, vizitatorii formând cozi în fața unei camere obscure în care nu știau ce îi așteaptă.

În realitate, experiența este multisenzorială și invită oamenii la un proces de autocunoaștere atât din perspectiva proprie, cât și prin ochii celorlalți.

Potrivit celor care au realizat instalația, studioul de artă și tehnologie H3, în parteneriat cu IQOS, „Explorers of the Multiverse” susține nevoia de diversitate și incluziune în societate și celebrează diferențele dintre oameni.

 Explorers of the Multiverse
Explorers of the Multiverse

Pentru a sublinia relația strânsă dintre individ și comunitate, instalația îi invită pe vizitatorii festivalului Romanian Design Week să pășească în propriul univers și să-și regăsească propria persoană, oglindită prin mii de reflexii, dar și prin ochii celorlalți.

 Explorers of the Multiverse
Explorers of the Multiverse

În orice moment, vizitatorii instalației pot interveni și pot schimba perspectiva, fără ca ceilalți participanți să conștientizeze cum s-a produs schimbarea.

Pe durata experienței audio-video este proiectată sintagma WE=ME, care exprimă ideea conform căreia fiecare om este o reflexie a celor pe care i-a întâlnit și suma tuturor momentelor trăite împreună.

 Explorers of the Multiverse
Explorers of the Multiverse

„Explorers of the Multiverse este o instalație în care fiecare om se întâlnește cu sine și se vede din mai multe perspective. Însă reflexia sa poate fi influențată direct de ceilalți oameni prezenți în instalație. Pentru că, în fond, toți sunt parte dintr-un întreg, în care se oglindesc unul în celălalt pentru a descoperi nu ce îi deosebește, ci mai ales ce îi aduce mai aproape.”, a declarat Andrei Mitișor, co-fondator al studioului H3.

Explorers of the Multiverse

Cea de-a zecea ediție a Romanian Design Week, cel mai mare eveniment din România dedicat designului și arhitecturii, are tema #Forward. Aceasta exprimă preocuparea pentru construirea unui viitor armonios al orașelor și societății din România, prin susținerea comunităților creative și a proiectelor lor multidisciplinare.

Explorers of the Multiverse

Accesul la instalația Explorers of the Multiverse este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani. Instalația poate fi vizitată în cadrul Romanian Design Week, la Combinatul Fondului Plastic din București, strada Băiculești nr. 29, până în 22 mai.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *