Skip to content

“Everything Everywhere All at Once” a câștigat 7 Premii Oscar. Vedeți aici lista completă a câștigătorilor

Aseară au fost decernate Premiile Oscar pentru cele mai bune filme ale anului 2022. Așa cum era de așteptat, marele favorit, cu 11 nominalizări, a obținut și cele mai multe statuete. Everything Everywhere All at Once, cu 7 Oscaruri, a devenit cel mai premiat cel mai bun film de la Slumdog Millionaire (2008) încoace.

All Quiet on the Western Front a primit 4 Oscaruri, printre care cel pentru cea mai bună imagine.

Everything Everywhere All at Once, regizat de Daniel Scheinert și Daniel Kwan, ambii în vârstă de 35 de ani, a primit Premiul Oscar pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cea mai bună actriță în rol principal – Michelle Yeoh, cel mai bun actor în rol secundar – Ke Huy Quan, cea mai bună actriță în rol secundar – Jamie Lee Curtis, cel mai bun scenariu original – Daniel Scheinert și Daniel Kwan și cel mai bun montaj.

Michelle Yeoh a devenit prima asiatică premiată cu Oscar pentru rol feminin principal, câștigând în fața celebrei Cate Blanchett, premiată în trecut cu două Oscaruri și nominalizată acum pentru rolul din Tár.

Colegul de platou, Ke Huy Quan, a ținut un discurs emoționant despre trecutul său și evoluția profesională. “Călătoria mea a început pe o barcă. Am stat un an de zile într-o tabără de refugiați. Și cumva am ajuns aici, pe cea mai mare scenă a Hollywood-ului. Se spune că astfel de povești se întâmplă doar în filme. Nu pot să cred că mi s-a întâmplat mie. Acesta este visul american.”

Producție a studioului A24, Everything Everywhere All at Once spune povestea unei imigrante chineze, angajată la o spălătorie de haine, care ajunge să fie introdusă de soțul ei într-un univers paralel, în care descoperă diferite versiuni ale sale.

Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal a mers către Brendan Fraser pentru rolul din The Whale, regizat de Darren Aronofsky și prezentat în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneția 2022. Producția aparține tot studioului A24.

Cunoscut în trecut pentru roluri din blockbustere și comedii, Brendan Fraser a impresionat lumea filmului cu prestația din The Whale, aplaudată minute în șir la Veneția și alte festivaluri importante. Fraser joacă rolul unui profesor obez, dependent de mâncare, care încearcă să se reconecteze cu fiica sa adolescentă.

Drama germană produsă și distribuită de Netflix, All Quiet on the Western Front, care arată Primul Război Mondial văzut prin experiența unui tânăr soldat german, a câștigat 4 Premii Oscar: cel mai bun film internațional, cea mai bună imagine, cea mai bună coloană sonoră și cea mai bună scenografie.

Cel mai bun documentar a fost desemnat Navalny, regizat de Daniel Roher, iar Oscarul pentru cea mai bună animație a mers către Guillermo del Toro’s Pinocchio.

Aflați AICI unde sunt disponibile filmele câștigătoare.

Lista completă a premianților poată fi văzută AICI.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *