Electric Castle a fost desemnat cel mai bun festival european de dimensiuni medii, iar Jazz in the park – cel mai bun festival de mici dimensiuni

Cele două festivaluri de la Cluj au fost premiate azi la European Festival Awards. Electric Castle a primit titlul de “Best Medium-Sized Festival”, categorie la care participă festivaluri care adună zilnic între 10.000 și 40.000 de oameni în public, iar Jazz in the park a câștigat la categoria “Best Small Festival”, cu o audiență de până în 10.000 de oameni.

În același timp, pentru prima dată în 11 ani, de când se acordă aceste premii, o româncă a primit premiul pentru excelență. Este vorba despre Codruţa Vulcu, directorul festivalului ARTmania, al East European Music Conference şi Blaj aLive Festival şi preşedinte AROC (Asociaţia Română a Organizatorilor de Concerte şi Evenimente Culturale).

Electric Castle a fost premiat pentru ediția din 2019, la care headliner a fost trupa britanică Florence and the Machine.

În 2020, între 15 și 19 iulie, la Bonțida sunt așteptați Twenty One PilotsFoals, The Neighbourhood, Follow the fish, ZHU, Floating Points, REZZ, Tycho, Amon Tobin, Alex Benjamin, Purple Disco Machine, Camo & Krooked, High Contrast, Urbandown, Dynamite MC, MEUTE.

Organizatorii festivalului spun că sunt în negocieri și cu alți artiști, urmând să mai anunțe și alte nume.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *