Skip to content

De la cimitire și parcuri la Centrul Cultural Expo Arte. Nicușor Dan l-a mutat pe directorul ALPAB la cultură.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a schimbat azi pe directorul ALPAB, Bogdan Tănase, și a preluat el însuși conducerea instituției, după ce mai multe parcuri din București au ajuns să fie sufocate de mizerie.

Nicușor Dan i-a oferit, însă, lui Bogdan Tănase, tot o funcție de conducere, de această dată în domeniul cultural. Tănase va conduce Centrul Cultural Expo Arte, conform unei informații oferite de consilierul general Manuela Mureșan.

“Explicația mea, pentru asemenea reorientări profesionale ilogice, ar fi că, ori e ceva-n iarba de la ADP și ALPAB, ori instituțiile culturale aflate în coordonarea PMB sunt un fel de cimitir al elefanților. Cam atât despre strategia culturală a Bucureștiului 2016-2026, în anul de grație 2021.”, a scris Manuela Mureșan pe pagina personală de facebook.

Bogdan Tănase este supranumit “baronul parcurilor” și a fost implicat în mai multe scandaluri de-a lungul timpului. În 2015, Curtea de Conturi a constatat că în vremea conducerii sale, ALPAB a achitat sume umflate pentru servicii de fitness și jacuzzi, pe bani publici.

El a mai fost și directorul Administrației Cimitirelor în 2018.

Centrul cultural Expo Arte a fost înfiinţat printr-o hotărâre de Consiliu General din 14 iulie 2018, în vremea Gabrielei Firea, iar în prezent are un buget de aproximativ 4 milioane de lei.

Oficial, centrul se ocupă de sprijinirea activităţii de creaţie din Municipiul Bucureşti pentru afirmarea şi dezvoltarea artelor plastice şi vizuale, facilitarea de contacte între artiştii din ţară şi străinătate, angrenarea publicului în cunoaşterea artei şi valorilor culturale din zona municipiului Bucureşti. Primaria mai are două institutii subordonate specializate în promovarea culturii – CREART si ARCUB.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *