Skip to content

Cunoscutul psihoterapeut Gabor Maté se va întâlni sâmbătă cu publicul din București, de la ora 11.00

foto: Matěj Stránský

Gabor Maté, renumit autor canadian de origine maghiară, medic și psihoterapeut, revine în România pentru o discuție cu publicul, care va avea loc sâmbătă, 15 octombrie, de la ora 11.00, la Grădina Verona din București. Intrarea este liberă.

Cu această ocazie, editura Curtea Veche va lansa o ediție de colecție a volumului „Când corpul spune nu”. Primul tiraj al cărții a fost epuizat încă din perioada de precomandă.

Gabor Maté, un obișnuit speaker la conferințe internaționale, va vorbi la București despre sănătatea mintală, de la traumă la dependență, stres sau burnout. La finalul evenimentului, autorul va fi disponibil pentru o sesiune de autografe.

“Cartea Când corpul spune nu este un studiu aprofundat, revelator, plin de informaţii utile despre stres şi influenţa lui asupra sănătăţii noastre psihice şi fizice.

După câteva decenii de carieră medicală de excepție, în care a urmărit legătura dintre stres și boală, Gabor Maté a strâns laolaltă poveștile pacienților săi, le-a confruntat cu cele mai recente studii clinice și a dezvăluit consecințele imediate, deseori ignorate, ale stresului de zi cu zi.

Cartea sa este un semnal de alarmă și o pledoarie pentru medicina biopsihosocială, una dintre cele mai bune căi prin care ne putem elibera de această cumplită afecțiune a epocii noastre.” – Curtea Veche

Cercetările lui Gabor Maté vizează în special traumele din copilărie, dependența de alcool sau droguri și stresul. Printre cele mai cunoscute proiecte ale sale se numără rubrica de la The Globe and the Mail, colaborarea cu câteva clinici pentru recuperarea pacienților dependenți de droguri din Downtown Eastside, Vancouver, și, mai recent, aparițiile publice în calitate de speaker motivațional și autor.

Pentru activitatea sa de excepție din domeniul medical și pentru cărțile scrise, Gabor Maté a primit Premiul Hubert Evans pentru nonficțiune și i s-au acordat Ordinul Canadei și Civic Merit Award din partea orașului Vancouver, unde locuiește.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *