Skip to content

Culturaladubă.ro a câștigat Bursa Alex. Leo Șerban la TIFF 2020

Platforma noastră de jurnalism independent – Culturaladubă.ro – a fost aleasă de board-ul Transilvania International Film Festival – TIFF – drept marele câștigător de anul acesta al Bursei Alex. Leo Șerban, un premiu important care se acordă anual, începând din 2012, jurnaliștilor, criticilor, scenariștilor sau regizorilor de film, în memoria criticului de film Alex. Leo Șerban.

Bursa a fost acordată jurnalistei Alexandra Tănăsescu, fondatoarea proiectului, iar premiul în valoare de 2500 de euro, oferit de Conceptual Lab, va ajuta la dezvoltarea platformei online.

” Pentru a scoate cultura din dubă și ea să fie cu adevărat vie, avem nevoie de jurnalism autentic, care să scrie și despre bune, dar și despre rele, nu doar articole laudative. La culturaladuba.ro scriem pentru corectitudine și împotriva imposturii.”

Alexandra Tănăsescu, jurnalist și fondator Culturaladubă.ro

Povestea Culturaladubă.ro

În urmă cu 8 ani, la protestele din Piața Universității din București, un jandarm le-a ordonat colegilor să ia site-ul de cultură și să îl bage la dubă.

De atunci, ideea de cultura la dubă a devenit un simbol al modului în care acest domeniu este tratat în România.

Numele site-ului nostru este o ironie, scopul nostru fiind opusul – să #scoatemculturadinduba prin știri de actualitate, reportaje, interviuri, anchete, articole de opinie.

Culturaladuba.ro a fost lansat pe 28 octombrie 2019 și a crescut cu o rapiditate surprinzătoare chiar și pentru echipa noastră.

În 9 luni de activitate, peste 400.000 de vizitatori unici au ajuns pe culturaladuba.ro, o cifră impresionantă pentru un site care scrie doar despre domeniul culturii.

Culturaladuba.ro este un proiect pornit de Alexandra Tănăsescu, fost jurnalist la Știrile Pro tv timp de 12 ani, alături Andrei Băicuș, web developer și Sorin Tănase, regizor de film.

Fotografii Bogdan Iordache, de la PhotoCube și Adi Bulboacă sunt alături de noi pe teren, la reportajele și interviurile pe care le realizăm.

Printre cei care contribuie cu articole pe site se numără, alături de Alexandra Tănăsescu: Sorin Tănase, Ioana Miron, Ana Cantacuzino, Ramona Păuleanu, jurnalist Pro Tv sau Andreea Brașovean, jurnalist Digi24.

Proiectul a fost susținut prin propriile eforturi financiare ale membrilor echipei și, ulterior, cu donații din partea cititorilor.

Premiul oferit de Conceptual Lab la TIFF este primul sprijin venit din partea unei companii private. Îi așteptăm și pe alții să ni se alăture.

Pentru a supraviețui jurnalismul independent are nevoie de susținere financiară.

Dacă doriți să sprijiniți demersul nostru o puteți face printr-o donație lunară pe Patreon – https://www.patreon.com/culturaladuba sau prin transfer bancar în contul deschis la BCR – RO47 RNCB 0318 0098 3168 0001, titular Tănăsescu Alexandra.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *