Cristian Mungiu va fi președintele juriului secțiunii “La Semaine de la Critique”, la Cannes 2021

foto: semainedelacritique.com

Regizorul Cristian Mungiu va fi anul acesta președintele juriului secțiunii La Semaine de la Critique, din cadrul Festivalului de Film de la Cannes. Anunțul a fost făcut pe site-ul organizatorilor.

Festivalul de la Cannes va avea loc între 6 – 17 iulie 2021, iar secțiunea jurizată de Mungiu se va desfășura între 7 și 15 iulie.

Conform organizatorilor, numirea lui Cristian Mungiu în fruntea juriului este strâns legată de performanțele obținute de român la Cannes.
Mungiu a devenit primul regizor român care a câștigat Palme d’Or, în 2007, cea mai importantă distincție de la Cannes, pentru filmul 4 Luni, 3 Săptămâni și 2 zile.

Iar filmul său, După dealuri, a obținut în 2012 premiul pentru cel mai bun scenariu, precum și două premii pentru cele mai bune actrițe în rol principal, Cosmina Stratan și Cristina Flutur.

Succesul său a continuat la Cannes și în 2016, când filmul Bacalaureat a fost selectat în competiția oficială și a primit premiul pentru cel mai bun regizor.

Secțiunea La Semaine de la Critique aniversează anul acesta 60 de ani de existență, iar Festivalul de Film de la Cannes se află la cea de-a 74-a ediție. Din cauza pandemiei, festivalul a fost mutat din luna mai în luna iulie.

Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *