Concerte de pian în întuneric deplin, susținute de pianistul Florian Mitrea la Timișoara și Brașov

foto: Hidekazu Kurumiya

Pianistul român Florian Mitrea, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, va urca pe scenele filarmonicilor de la Brașov și Timișoara în cadrul unui eveniment inediat – Unseen. Concert in the dark – pian live ascultat în sala de concert cu lumina stinsă.

Recitalurile sunt programate să aibă loc pe 22 octombrie și 23 octombrie la Brașov, în Sala Patria a Filarmonicii Brașov șipe 25 octombrie la Timișoara, în Sala Capitol a Filarmonicii Banatul.

Florian Mitrea va interpreta: Sonata nr. 21 în Do Major Op. 53, de Ludwig van Beethoven, Für Alina, de Arvo Pärt, Fantezia Nr.3 în re minor K397, de Wolfgang Amadeus Mozart și Sonată după o lectură din Dante (Fantasia Quasi Sonata), de Franz Liszt.

Experiența va fi completată de instalația de artă contemporană intitulată Metamorface, realizată de artistul electronic Sebastian Florea.

Biletele sunt puse în vânzare aici.

Pianistul Florian Mitrea este stabilit la Londra, unde predă la Academia Regală de Muzică din Londra. Artistul a cântat pe scena Carnagie Hall din New York și este distins cu premii la unele dintre cele mai importante competiții la nivel mondial, precum Concursul Internațional de Pian de la Glasgow și Concursul de Pian de la Royal Overseas League.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *