Skip to content

Concert Senzorial cu lumina stinsă, joi, 24 noiembrie, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti

  • by

Pentru că societatea conștientizează prea puțin situația în care se află nevăzătorii, Concertul Senzorial propune publicului o experiență exclusiv auditivă, cu scopul de a înțelege mai bine viața de zi cu zi, petrecută în întuneric, a persoanelor nevăzătoare și de a dezvolta o comunitate incluzivă în jurul actelor de cultură, care ar trebui să fie accesibile în mod egal tuturor oamenilor.

Evenimentul este organizat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti și presupune un recital de muzică clasică cu lumina stinsă, susținut de bursierii programului Tinere Talente și pianista Verona Maier, prof. univ. dr. și mentor al proiectului.

Vor fi interpretate lucrări de G. Enescu, P.I. Ceaikovski, C. Debussy, H. Vieuxtemps, F. Tarrega, L. Brouwer, Nuccio D’Angelo.

La finalul concertului, publicul va fi provocat la o discuție liberă prin care să își exprime emoțiile și sentimentele trăite în timpul recitalului cu lumina stinsă.

În public vor fi invitați și tineri artiști vizuali, care ulterior vor realiza o colecție de lucrări inspirate de Concertul Senzorial.

Pe parcursul anului 2022, proiectul Tinere Talente a susținut 30 de artiști vizuali și muzicieni cu sprijin financiar, mentorat și oportunități de manifestare și expunere a operelor în spațiul public.

Tineri muzicieni și artiști vizuali cu vârste între 14 și 24 de ani, elevi sau studenți la instituțiile de învățământ vocațional, care provin din familii cu venituri modeste, sunt invitați să se înscrie în Selecția națională prin trimiterea aplicației până la 30 noiembrie 2022. Detalii pe www.tineretalente.org.

Accesul la concert este liber, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii în prealabil la adresa de e-mail [email protected].


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *