Skip to content

Concert istoric susținut de Sir Paul McCartney la Glastonbury, la vârsta de 80 de ani

foto: Getty Images

La doar câteva zile după împlinirea vârstei de 80 de ani, Sir Paul McCartney a susținut la festivalul de la Glastonbury, pe scena principală, în fața a 100.000 de oameni, un concert extraordinar. Pe scenă i s-au alăturat Dave Grohl și Bruce Springsteen.

Având o carieră de peste 60 de ani și sute de melodii în repertoriu, Sir Paul McCartney, fost membru The Beatles, încă reușește să adune mulțimi impresionante la concertele sale. Pe lângă mulțimea spectaculoasă care au urmărit concertul de aproape trei ore de la festivalul Glastonbury, peste patru milioane de oameni au urmărit spectacolul online, în direct, pe pagina de YouTube a festivalului.

Deși concertul nu a început până la 21:30, mulți fani au așteptat de dimineață, pentru a prinde locuri cât mai bune la ceea ce este numit concertul acestei generații. Potrivit The Guardian, Festivalul Glastonbury nu a mai văzut un public atât de numeros din 2013, când The Rolling Stones au fost headlineri. Acestea au fost singurele două concerte cu peste 100.000 de oameni în public din toată istoria de 52 de ani a festivalului Glastonbury.

Prima parte a concertului a stat sub semnul melodiilor mai noi ale britanicului, de pe albume recente. În momentul în care Dave Grohl de la The Foo Fighters i s-a alăturat pe scenă, mulțimea a primit ce aștepta: hit-urile compuse de Paul McCartney. Primul a fost “Live and let Die”, de pe coloana sonoră a filmului omonim din seria James Bond. Apoi, “I Saw Her Standing There” și “Band on The Run”.Partea cea mai emoționantă a concertului a fost momentul în care Paul McCartney a cântat într-un duet virtual cu John Lennon melodia “I Got a Feeling”, folosindu-se de o tehnologie de separare a vocii, regăsită în spectaculosul documentar “Get Back”.

Apoi, tributul pentru George Harrison în care Paul McCartney a cântat melodia “Something” într-o variantă la ukulele, a adus lacrimi în ochii oamenilor din public.

A urmat intrarea lui Bruce Springsteen pe scenă, în fața unui public deja extaziat. Peste 100.000 de oameni au cântat în cor versurile de la “Hey Jude”, într-un final spectaculos al unui concert unic.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *