Cele mai vândute cărți în 2019

Editurile românești au făcut bilanțul pe anul ce tocmai a trecut și au transmis publicului topurile celor mai vândute volume în 2019.

La editura Humanitas, cea mai vândută carte a fost Orașul fetelor, de Elisabeth Gilbert, “un roman delicios despre glamour, sex și aventură, despre o tânară care descoperă că pentru a fi om bun nu este neaparat nevoie să fii fată cuminte.”

Tot la Humanitas rămâne în top, la fel ca în 2018, autoarea Simona Tivadar, cu cartea Medicină, nutriție și bună dispoziție. Iar pe locul 3 se află scriitorul Radu Paraschivescu, cu cartea de satiră Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri.

Humanitas Fiction a înregistrat cel mai mare succes cu volumul lui Heather Morris, Tatuatorul de la Auschwitz, urmat de romanul lui Michel Houellebecq, Serotonină şi de romanul Zuleiha deschide ochii, de Guzel Yakhina.

La Polirom toate locurile din top 3 sunt ocupate de istoricul israelian Yuval Noah Harari, cu cele trei volume care l-au făcut celebru în întreaga lume – Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, Homo Deus. Scurtă istorie a viitorului şi 21 de lecţii pentru secolul XXI. Traducerea lui Harari și publicarea lui în România i-au adus editurii Polirom încasări semnificative în ultimii trei ani, devenind cel mai bine vândut autor la Polirom.

Editura Curtea Veche anunță că volumele Tată bogat, tată sarac, de Robert Kiyosaki, Inteligenţa emotională, de Daniel Goleman şi Secretele succesului, de Dale Carnegie ocupă primele locuri în topul vânzărilor.

La editura Litera, bestseller este cartea lui Michelle Obama – Povestea mea. Aceasta e urmată de Pacienta tăcută, de Alex Michaelides și de Rugăciune pentru Cernobîl, de Svetlana Aleksievici.

Editura ALL a înregistrat în continuare cel mai mare succes cu seria de volume pentru copii și adolescenți, Pisicile războinice, mai exact, cu al XVII-lea volum – Puterea celor trei. Umbre adânci.

La editura RAO, cea mai vândută carte a fost Ziua răzbunării, de John Grisham, iar la Corint Evadare de la Auschwitz, de Joel C. Rosenberg.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

1 thought on “Cele mai vândute cărți în 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *