Skip to content

Câștigătorii Globurilor de Aur: “The Power of the dog”, “West Side Story”, Will Smith, Nicole Kidman. Vedeți lista completă.

Azi-noapte au fost decernate Globurile de Aur, în cadrul unei ceremonii atipice, fără vedete, fără covor roșu și fără să fie televizată, din cauza unui boicot inițiat anul trecut de Tom Cruise și Scarlett Johansson.

Filmele The Power of the Dog, West Side Story și serialul Succession au primit cele mai multe premii.

The Power of the Dog (Netflix), considerat marele favorit, având 7 nominalizări, a câștigat premiul pentru cea mai bună dramă, iar regizoarea filmului, Jane Champion a luat premiul pentru cel mai bun regizor. Kodi Smit-McPhee a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.

Kodi Smit-McPhee în The Power of the dog/ foto: Netflix

Benedict Cumberbatch nu a strâns suficiente voturi de la Asociația Presei Străine de la Hollywood pentru premiul de cel mai bun actor în rol principal într-o dramă, în ciuda prestației sale memorabile și lăudată de marile publicații de profil.

Premiul a mers către Will Smith, pentru interpretarea din King Richard, în care joacă rolul lui Richard Williams, tatăl surorilor Williams.

Musicalul regizat de Steven Spielberg, West Side Story, a primit premiul pentru cea mai bună comedie/musical, Ariana DeBose a câștigat titlul de cea mai bună actriță într-un rol secundar, iar Rachel Zegler premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal într-un film de comedie/musical.

Nicole Kidman a primit Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal într-o dramă pentru rolul din filmul Being the Ricardos, regizat de Aaron Sorkin și produs de Amazon.

Același premiu la masculin a mers către Andrew Garfield pentru filmul Tick, Tick … Boom!

Cel mai bun film străin a fost desemnat Drive my car, o dramă regizată de Ryûsuke Hamaguchi, prezent în competiția pentru Palme d’Or și câștigător la Cannes pentru scenariu.

Iar Globul de Aur pentru cea mai bună animație a mers către producția Disney – Encanto.

Belfast, un alt film cu 7 nomnibalizări, a primit un singur premiu, cel pentru scenariu.

Iar Dune, unul dintre cele mai discutate filme ale anului 2021, a primit doar premiul pentru cea mai bună muzică originală, compusă de celebrul Hans Zimmer.  

Billie Eilish a câștigat premiul pentru cea mai bună melodie originală – “No Time to Die”, din filmul cu același nume.

Competiția pentru seriale a fost câștigată de Succession, producție HBO. Succession a luat Globurile pentru cea mai bună serie tv – dramă, cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial – Sarah Snook și cel mai bun actor într-o serie tv/ dramă – Jeremy Strong.

Mj Rodriguez a fost desemnată cea mai bună actriță într-o serie tv/ dramă pentru rolul din Pose.

Kate Winslet a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță într-o serie limitată pentru interpretarea extraordinară a detectivului “Mare” din seria HBO Mare of Easttown.

Echivalentul la masculin al premiului a fost câștigat de Michael Keaton pentru Dopesick.

Oh Yeong-su din Squid Game a câștigat titlul de cel mai bun actor în rol secundar.

Globul de aur pentru cea mai bună serie limitată a mers către The Underground Railroad, disponibil pe Amazon Prime.

Gala din ianuarie 2022 nu a fost televizată și transmisă de NBC, așa cum se întâmpla de obicei, după scandalul de anul trecut, prin care mai multe celebrități și studiouri au boicotat evenimentul. Aceștia acuzau că din boardul Asociației Presei Străine la Hollywood nu face parte nicio persoană de culoare, iar premiile pentru cele mai bune filme au mers în ultimii ani la producții care aveau doar albi în roluri principale.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *