Castelul Peleș se redeschide pe 2 iunie, dar cu acces limitat

Castelele Peleş şi Pelişor se vor redeschide pentru public marți, 2 iunie, însă vizitatorii vor acea acces doar în anumite zone. Mai exact, la Peleș publicul va putea vedea doar expoziția aflată la parterul clădirii, în timp ce la Pelișor accesul va fi permis doar la parter și la etajul 1.

Peleșul poate fi vizitat de marți până duminică, între orele 8.30 – 17.30, cu excepția unei pauze programate între 12.30 – 13.00, pentru dezinfectarea suprafețelor și aerisirea spațiului vizitabil.

La Pelișor, programul pentru public este de miercuri până duminică, între orele 9.00 – 17.00, tot cu pauza pentru dezinfectarea suprafeţelor între 12.30 şi 13.00.

La intrarea în muzeu vor fi amplasate dispensere cu dezinfectant pe bază de alcool pentru dezinfectarea mâinilor, dar şi covoare cu dezinfectant pentru încălţăminte.

Conducerea muzeului anunţă că se va măsura temperatura vizitatorilor la intrarea în incintă, fiind interzis accesul celor care prezintă simptome de infecţie respiratorie şi al celor care au temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius.

Totodată, accesul pe terase şi în spaţiul muzeal este permis numai cu purtarea măştilor de protecţie (medicale/non-medicale) pe toată durata vizitei, pe durata vizitei este obligatorie păstrarea distanţei de minimum doi metri între persoane, numărul maxim de vizitatori într-un spaţiu expoziţional/sală fiind de cinci persoane.

Turiştii nu vor beneficia de tururi ghidate, însă ei se vor putea documenta cu ajutorul unor panouri informative traduse în cinci limbi de largă circulaţie care vor fi amplasate în fiecare sală. 

sursa: Agerpres


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *