Young artist painting

Burse pentru tinerii cu înclinații artistice

Elevii din clasele lX – Xll pot aplica pentru obținerea unei burse, în vederea dezvoltării talentului lor într-un domeniu artistic. Bursele sunt oferite de Școala de Valori pentru elevii interesați de desen, pictură, muzică, scriere creativă, fotografie sau vlogging, cu condiția ca ei să frecventeze școala.

Ele vor fi acordate pe perioada unui an calendaristic, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2021. 

Elevii se pot înscrie AICI, completând un formular online și atașând o mostră a muncii lor artistice. Dosarele pot fi depuse până pe 20 noiembrie.

Valoarea Burselort stART

30 de tineri pot beneficia de bursele din acest an, după cum urmează: 

  • 10 burse pentru domeniul muzică (în valoare de 6000 de lei/ an fiecare), 
  • 10 burse pentru domeniile pictură și desen (4600 lei/ an), 
  • 10 burse pentru artele viitorului, scriere creativă, fotografie sau vlogging (6000 lei/ an). 

Tinerii pot utiliza aceste fonduri pentru dezvoltarea talentului lor, prin achiziţia de materiale sau instrumente, dar și pentru a participa la concursuri și expoziții sau a urma cursuri de perfecționare pentru succesul lor ca viitori muzicieni, pictori, artişti plastici, vloggeri, fotografi sau scriitori/jurnaliști. 

Mai mult, pe perioada întregului an 2021, bursierii vor beneficia şi de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională şi personală, astfel încât traseul artistic să le fie mai clar şi să se simtă motivaţi să-şi urmeze visul.

Astfel, câștigătorii Burselor stART vor putea participa la ateliere de dezvoltare personală, cursuri create de specialiștii în educație din cadrul asociației Școala de Valori. 

Primele 5 ediții ale Burselor au ajutat aproape 180 de tineri artiști să își dezvolte talentul. Au fost oferite 230 de burse, în valoare de 160.000 de euro.

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală înființată în 2009, cu misiunea de a ajuta tinerii să învețe să devină creatorii propriilor lor vieți. Școala de Valori dezvoltă patru programe educaționale naționale: Adoptă un Liceu, Excepționalii, Laboratorul de Cariere și Arcademia prin care contribuie activ la dezvoltarea educației din România, oferind cunoaștere și îndrumare tinerilor și profesorilor.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

2 thoughts on “Burse pentru tinerii cu înclinații artistice”

  1. Dacă copilul este mai mic poate accesa o ursa ca rezultate este foarte buna dar are doar 12 ani domeniul de activitate este muzica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *