Skip to content

Biblioteca Națională se închide temporar din cauza ploșnițelor

Biblioteca Națională, cea mai mare instituție publică de profil din România, se închide temporar pentru dezinsecție și deratizare, după ce angajații au identificat un număr neobișnuit de ploșnițe pe banchetele de la parterul clădirii. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială de facebook a instituției.

“Dragi prieteni şi utilizatori ai Bibliotecii Naţionale,

Recent am depistat pe unele banchete de la parterul clădirii, în aria care deserveşte publicul, anumite insecte parazite (ploşniţe), drept care cu neplăcere vă anunţăm că vom închide Biblioteca Naţională cu două săptămâni mai devreme decât planificaserăm – adică începând de luni, 17 iulie a.c.

În mod normal, în acest an Biblioteca Naţională urma să fie închisă în perioada 31 iulie – 3 septembrie pentru dezinsecţie, igienizare şi reorganizarea spaţiilor destinate publicului. Dar această situaţie neprevăzută ne-a obligat să devansăm acest termen.

Aşadar, din 17 iulie a.c. #BiblioNatio va fi închisă pentru public (angajaţii Bibliotecii îşi vor continua programul obişnuit).

Să sperăm că ne vom revedea fără alte probleme în ziua de luni 4 septembrie – în sălile de lectură, în spaţiile libere, la expoziţiile şi conferinţele Bibliotecii Naţionale a României!”

Postarea este completată de acest comentariu venit tot din partea instituției: “Din păcate, studiile recente arată că ploșnițele pot afecta spațiile publice ale librăriilor deseori, și, mai grav, pot fi și iubitoare de cărți.”, indicând articolul de AICI.

Biblioteca Națională a României este condusă de istoricul Adrian Cioroianu.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *