Festival Film Berlin

Berlinale 2021 se va ține exclusiv online

  • by

Festivalul de Film de la Berlin urma să aibă loc în perioada 11-21 februarie 2021, iar organizatorii sperau la un eveniment clasic, însă noile reglementări cauzate de pandemia COVID-19 din Germania cauzează noile decizii.

Datele noi ale festivalului nu au fost anunțate încă, dar un purtător de cuvânt al festivalului a declarat pentru publicația Variety că probabil evenimentul va avea loc la începutul lunii martie.

Alte date au fost, aparent, în discuție. Însă, mai multe considerente au fost luate în calcul: Festivalul de la Cannes, care urmează să aibă loc în luna mai, lansarea în cinematografele nemțești a filmului No Time to Die, preferințele profesioniștilor din industria cinematografică din lume, care marșează pentru ca European Film Market să aibă loc cât mai aproape de începutul anului și, bineînțeles, situația epidemiologică din Germania și din restul Europei.

Festivalul Internațional de Film de la Berlin este unul din cele mai importante din lume, raportând cifre impresionante pentru ediția precedentă: 341 de filme în program, 732 de filme în Europen Film Market și 479.365 de admisii la proiecții.

Germania a înregistrat un record de noi infectări cu virusul COVID-19 în săptămâna precedentă, astfel încât organizatorii festivalului sunt forțați să renunțe la speranța unui festival fizic, în condiții clasice.

Având în vedere multitudinea de ore petrecute în online de către majoritatea oamenilor în perioada pandemiei, va fi o provocare pentru Berlinale să se apropie de performanțele din 2020.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *