Skip to content

Azi începe DIPLOMA, expoziția de artă contemporană care promovează tinerii artiști

foto: Diploma

Expoziția DIPLOMA se deschide în această seară și poate fi văzută până pe 17 octombrie la Combinatul Fondului Plastic din București.

Universul DIPLOMA cuprinde, în acest an, 92 de lucrări din 16 specializări diferite – de la arhitectură, pictură sau fotografie, la scenografie, modă sau lucrări de metal, sticlă și ceramică. Vizitatorii vor descoperi prin intermediul festivalului diversitatea generației noi de artiști români.

Lucrările pot fi admirate în cele 5 puncte ale Combinatului Fondului Plastic – UNAgaleria, SENAT, IOMO Gallery, Art Safe și The Institute. Ultimul spațiu a fost inaugurat chiar în această toamnă și își propune să fie un punct de intersecție multidisciplinar, unde publicul să experimenteze arta noilor generații, prin evenimente variate, de la expoziții până la târguri, în concordanță cu normele în vigoare.

„În special în ultimul timp, am constatat câtă nevoie avem de o societate optimistă, mai încrezătoare în forțele și în oamenii ei. E momentul să ne apropiem mai mult de artă. Să îi permitem să facă parte din cotidian. Aici intervine DIPLOMA. Expozițiile de anul acesta nu sunt doar sume ale unor lucrări, ci proiecte artistice în sine, totul încununat de spațiul Combinatului Fondului Plastic, a cărui explorare cred că va fi o surpriză pentru 99 din 100 de bucureșteni”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute.

42 de specialiști au făcut parte din boardul creativ al ediției cu numărul 8 și au jurizat lucrările DIPLOMA, printre care Mirela Bucovicean, Omid Ghannadi, Andrei Jecza sau Eugen Rădescu.

Expoziția DIPLOMA poate fi vizitată de publicul larg începând cu data de 9 octombrie și până pe 17 octombrie, astfel: de luni până vineri în intervalul orar 14:00–22:00, iar în weekend între 10:00 și 22:00.

Intrarea la expoziția DIPLOMA este gratuită, cu prezentarea certificatului verde, respectând toate reglementările în vigoare. Pe 08 octombrie, accesul se face exclusiv pe bază de invitație. DIPLOMA 2021 poate fi explorată și virtual, pe platforma digital.diplomafestival.ro.


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *