masca tanar

Autoritățile s-au răzgândit în privința evenimentelor pilot. Masca devine obligatorie, iar gradul de ocupare e de 75%. Spectacolul în aer liber se amână.

foto: pixabay

Ministerul Culturii a anunțat azi modificări aduse evenimentelor pilot anunțate în urmă cu trei zile.

Condițiile de participare a publicului la evenimentele derulate în interior, ce vor avea loc la Opera Națională București (vineri, 14 mai), la Teatrul Național București (15 mai) și Opera Națională Română Cluj-Napoca (15 mai), au fost aprobate cu anumite amendamente de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

Astfel, accesul va fi asigurat doar persoanelor vaccinate, cu un grad de ocupare a sălii de 75% și cu purtarea obligatorie a măștii de protecție. Nu sunt acceptate nici testele.

Măsura de purtare obligatorie a măștii vine după ce deja unii spectatori au cumpărat bilete în condițiile anunțate inițial, adică fără mască.

Pe de altă parte, evenimentul pilot programat a se desfășura în aer liber, la Opera Națională București, la data de 16 mai, se amână din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

Data reprogramării este 22 mai, sâmbătă. Evenimentul va avea loc în fața Operei din capitală, cu un public de aproximativ 1000 de persoane.

Participarea este permisă atât pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel), cât și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, pot participa persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore


Susține platforma noastră de jurnalism independent printr-o donație:

Transfer Bancar: RO47RNCB0318009831680001(BCR)

Patreon: Donează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *